Machiaj & Cosmetica

#ingrijire personala #implant silicon #marirea sanilor #implant salin #frumusete si ingrijire

Marirea sanilor: implant silicon vs implant salin

Exista doua tipuri principale de implanturi folosite de chirurgii plasticieni pentru operatia de marire de sani : o punga umpluta cu o substanta salina si gelul de silicon .

Daca ar fi sa alegem una dintre cele doua variante, care ar fi mai potrivita pentru un bust cu aspect natural, care sa reziste fara probleme in timp? Sa vedem care sunt diferentele principale intre implantul salin si cel cu silicon.

 

Implanturile saline

 

Implantul salin este o punga umpluta cu un lichid special, care seamana in consistenta si aspect cu un balon cu apa.

Pungile sunt umplute cu substanta salina fie in timpul operatiei, dupa ce chirurgul pozitioneaza cu atentie "ambalajul" in interiorul sanilor, fie inainte de interventie.

Umplerea implantului in timpul operatiei prezinta un oarecare risc de contaminare , insa permite ajustarea dimensiunii daca aceasta este necesara.

Implantul salin este pozitionat in majoritatea cazurilor in spatele muschilor pectorali.

Aceasta procedura presupune un consum mai mare de timp si efort din partea chirurgului si o perioada mai lunga de recuperare a femeii, insa senzatia la palpare este naturala si reduce sansele de aparitie a canalelor inestetice la suprafata pielii dupa operatie.

Daca se iveste o fisura in implant, substanta salina va fi absorbita de corp. Din fericire, organismul nu are de suferit daca acest lucru se intampla, insa punga se va desumfla in doar cateva minute.

Pentru inlocuirea implantului, manufacturierii isi asuma toata responsabilitatea si vor oferi unul nou victimei, suportand totodata si costurile operatiei.

 

Implantul cu silicon
 

Pungile cu silicon sunt preluate dintr-un recicipient steril si introduse de chirurg in timpul operatiei, insa dimensiunea acestuia nu poate fi modificata "la fata locului".

Consistenta siliconului este asemanatoare cu cea a sanului natural. Spre deosebire de cel salin, siliconul nu se amplaseaza in spatele pectoralilor, ci pur si simplu dupa tesutul mamar.

Implantul cu silicon are o densitate mai mare si poate forma "santuri" pe suprafata sanilor in timp, insa riscul sa se sparga este aproape de zero.

Siliconul este mai scump decat substanta salina.

 

Cum alegi?
 

In termeni simpli, alege siliconul daca prioritatea ta este o senzatie naturala la palpare sau opteaza pentru substanta salina daca iti este teama de "scurgeri" si nu vrei sa risti vreo imbolnavire dupa un eventual accident.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare