Machiaj & Cosmetica

#machiaj de zi #machiaj #machiaj office

Machiajul pentru serviciu: cum sa fii perfecta in 15 minute

Un look placut nu tine locul unui CV bun, dar il poate completa! Imaginea nu e totul, dar face parte dintr-un tot care te poate avansa pe culmile succesului, chiar si profesional.

Ai grija cum pleci dimineata de acasa. Stiu ca nu ai timp, stiu ca nu vrei sa ajungi tarziu la sedinta si ca e greu sa aplici mascara cand ai ochii incetosati de somn si cafeaua nu si-a facut efectul. Dar nu e cazul nici sa pleci neingrijita, nici sa te rujezi la volan sau pe ascuns in metrou. Chiar daca la serviciu iti cuceresti colegii si sefii cu aptitudinile profesionale, conteaza si impresia pe care o lasi cand spui “buna dimineata” la birou.

Daca deprinzi niste tehnici simple, in timp, machiajul pentru serviciu iti va parea o joaca, un rasfat chiar. In principiu, ai nevoie doar de 15 minute pentru a arata impecabil toata ziua! Iata cativa pasi simpli si rapizi care te vor face pur si simplu… frumoasa.


Pasul 1

Asigura-te ca machiajul pe care il vei realiza va rezista! Intai pregateste tenul urmand cei trei pasi esentiali (demachiere, tonifiere, hidratare) apoi aplica un fond de ten cu textura lejera, corector daca ai nevoie si pudra pulbere pentru a fixa. Asa cum o casa care nu are o fundatie rezistenta se poate darama oricand, asa si noi trebuie sa ne cream o fundatie a machiajului pentru ca acesta sa reziste timp indelungat.


Pasul 2

Opteaza pentru nuante naturale, neutre, potrivite unui machiaj fin. Intai, aplica pe intreaga pleoapa un fard bej natural, care va evidentia irisul. Foloseste o pensula mare, pufoasa.


Pasul 3

Pentru a da expresivitate privirii alege o nuanta de maron pe care o vei aplica in coltul extern in forma de V. Aplica fardul cu o pensula rotunda, blender, special creata pentru aceasta zona a pleoapei. Nu uita sa evidentiezi si pleoapa inferioara cu acelasi fard pentru a da echilibru machiajului si a crea efectul de ochi mari si migdalati.


Pasul 4

Ultimul pas in machiajul ochilor este aplicarea unui fard crem, usor sidefat, pentru un plus de luminozitate. Opteaza pentru o pensula plata ca sa ai mai mult control asupra miscarilor si cantitatii de fard.


Pasul 5

Nu trece peste etapa aplicarii mascarei si nu uita niciodata acest pas! E ca si cum ai realizat machiajul degeaba! Mascara aplicata corect ofera contur, culoare, mareste ochii, pune in evidenta privirea si machiajul. Ca truc, aplica mascara de la baza la varf prin miscari de zig-zag pentru ca genele sa intre in toate santurile periutei. Astfel vei evita efectul de gene lipite si vei obtine un efect uniform, volum si alungire.


Pasul 6

Nu uita de blush! In poza de mai jos am optat pentru un blush crema care da un plus de naturalete si prospetime. Daca optezi pentru acest gen de blush, tip crema, aplica-l inainte de pudra pentru ca altfel risti sa creezi o mare pata in loc de acea imbujorare naturala potrivita machiajului de zi. Si sunt sigura ca nu vrei sa semeni cu un clovn!

Daca aplici blush-ul sub forma de pudra, asa cum se gaseste cel mai des in magazinele de specialitate, pur si simplu zambeste in oglinda si aplica-l direct pe pometi pentru un efect discret.

Ca sfat, daca nu esti prea indemanatica, opteaza pentru blush-ul tip pudra ca sa controlezi mai bine cantitatea de fard si sa il estompezi mai usor daca este nevoie.


Pasul 7

Iata ca a venit si randul buzelor. Rasfata-le cu rujuri cremoase, hidratante, in culori naturale, de zi, sau opteaza pentru gloss-uri in nuante adorabile de rose transparent, piersica, bej pentru un plus de volum si stralucire. Iti recomand sa aplici rujul sau gloss-ul cu o pensula plata prin miscari de du-te vino ca sa intre mai bine in piele si sa reziste mai mult. Ca truc, poti aplica inainte de ruj un contur de buze pe intreaga suprafata a acestora. Uniformizeaza apoi conturul cu un betisor de vata pentru a intra in piele si apoi aplica rujul. Vei obtine un efect delicios!


Rezultat final:



Ca ultim sfat, nu uita legea de aur a machiajului office: mai putin, inseamna mai mult! Cu cat iti incarci mai putin tenul, cu atat iti descoperi mai mult … competentele profesionale!
 

Daca aveti intrebari despre cum sa-ti alegi nuanta de ruj, le puteti adresa Make-up artistului Suzana Visan, printr-un comentariu la acest articol.

Date de contact:

Facebook - Suzana Visan

Suzanavisan.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare