Machiaj & Cosmetica

#ochi verzi #ochi albastri #ochi caprui #pudra #anticearcan #fond de ten #rimel #stil #fard de pleoape #raluca luchian #machiajul ochilor #ochi #machiaj

Machiajul ochilor – sfaturi de la un make-up artist

"Machiajul ochilor are rolul de a face privirea mai intensa si mai expresiva, de a crea lumini sau umbre cu ajutorul nuantelor. Este recomandat sa ai o trusa de farduri cu 12 tonalitati de culoare, atat mate cat si perlate, satinate, pentru a le combina in functie de ocazie", spune Raluca Luchian, make-up artist.

Pentru ca foarte multe femei se afla in dificultate atunci cand vine vorba despre machiaj , Raluca Luchian ne va impartasi cum putem realiza un machiaj perfect.

In primul rand, aceasta ne sfatuieste sa fim atente la textura fardului de pleoape.

Fardul pudra (compacta sau pulbere)

Acesta este unul dintre cele mai des utilizate datorita aplicarii usoare. Se aseaza bine pe suprafata pielii, se pastreaza in timp, iar machiajul poate fi reimprospatat sau transformat dintr-un machiaj de zi , intr-unul de seara.

Concret, daca dimineata am folosit o nuanta pala, deschisa, seara se poate aplica peste aceasta o nuanta cu sidef sau intr-o nota mai inchisa. Atentie, fardurile trebuie sa faca parte din aceasi gama de culori. (roz cu violet, bleu ciel cu bleumarin sau negru etc)

Fardul crema (sau stick)

Se intinde foarte usor, insa are tendinta de a disparea foarte repede. Fardurile crema nu sunt indicate in realizarea unui machiaj complex, cu mai multe nuante, tocmai din cauza texturii cremoase, deoarece se pot combina intre ele intr-un mod neplacut.

De asemenea, pentru ca de obicei acest tip de fard se strange si formeaza cute, un machiaj astfel realizat trebuie fixat foarte bine. Acesta trebuie aplicat peste un strat corector (pentru o culoare uniforma), iar la final trebuie neaparat un strat de pudra transparenta pentru fixare.

Fardul lichid

Acesta este asemanator eye linerului, se intinde cu un aplicator special si ofera un efect „teatral” machiajului. Fardul lichid se usuca imediat dupa aplicare, insa este destul de dificil de utilizat daca nu ai experienta si o mare precizie.

Alegerea culorilor

O machiaj completa ar trebui sa aiba atat culori deschise cat si culori inchise, dupa cum urmeaza:

Deschise: fildes, perla, roz pal – folosite in special pentru arcada.

Inchise: negru, maron, gri – pentru conturul ochilor si pentru crearea umbrelor.

Trusa de machiaj poate avea si alte culori, insa acestea trebuie alese in functie de culoarea ochilor, a pielii si a parului. Atunci cand ochii au o culoare deschisa, este de preferat sa se realizeze un machiaj cu nuante inchise pentru evidentiere. In schimb, daca ochii au o culoare inchisa, iar tenul este masliniu, trebuie evitate nuantele de verde, gri si alte culori reci.

Exemple:

Ochii caprui – singura culoare caruia nu i se interzice nimic

Ochii caprui deschis (miere) – albastru/turcoaz deschis

Ochii caprui inchis – albastru/turcoaz intens

Ochii verzi – violet, indigo – nuante de mov

Ochii albastri – culori calde cu irizatii de orange

Ochii albastri cu nuante de violet – culori calde cu irizatii de galben.

Secretul armonizarii culorilor in machiaj este acela de a nu amesteca nuantele calde cu cele reci. In schimb, utilizarea culorilor complementare este indicata si poate duce la rezultate spectaculoase.

Pasii pentru machiajul ochilor

Corector, fond de de ten si pudra

Acesta se aplica atat sub ochi, cat si sub pleoapa, intr-o nuanta cat mai apropiata pielii, dar cu un ton mai deschis decat fondul de ten. Imediat dupa aceea se intinde fondul de ten si se uniformizeaza bine, pentru a se evita delimitarile intre ochi si restul fetei.

Urmeaza un strat subtire de pudra, insa daca vei folosi culori intense sau foarte inchise, este recomandat sa utilizezi un strat substantial de pudra in zona de sub ochi (pe care o vei intinde/indeparta la finalul machiajului).

Fard de pleaoape

Cu un buretel, aplica pe toata suprafata pleoapei (pleoapa mobila + arcada) o culoare deschisa, neutra, in cantitati mici si uniformizeaza foarte bine. Creaza apoi umbre cu un fard mai inchis. Pentru a da ochiului un aspect de “frunza” vei avea nevoie de o pensula rotunda si de una subtire si plata pentru contur .

Atentie! Nu folosi cantitati mari de fard dintr-o data - exista mari sanse sa strici tot ce ai facut. Totul se aplica putin cate putin pana se ajunge la intensitatea dorita.

Rimel

Ultimul pas in realizarea machiajului ochilor este aplicarea rimelului. Acesta se aplica intr-unul sau doua straturi. De obicei se foloseste culoarea negru pentru o privire intensa, dar daca pentru timpul zilei aceasta ti se pare prea “agresiva”, poti incerca un rimel maron. Efectul va fi spectaculos mai ales daca ai ochii verzi sau albastri.

Alte articole pe aceeasi tema:

 Tinuta si machiajul pentru interviu

Trucuri cosmetice pentru ochi si buze 

Ghidul pensulelor de machiaj 

Fardul de obraz armonizeaza trasaturile 

Rujul rosu - instructiuni de folosire 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare