Machiaj & Cosmetica

#truse de machiaj #stil #machiaj si cosmetica #trucuri machiaj #machiaj ochi mari # machiajul ochilor mari

Machiajul ochilor mari: ponturi utile

mari presupune utilizarea unor nuante si texturi care sa nu adauge mai multa dimensiune privirii. Cu toate ca ochii mari sunt foarte apreciati si doriti de femei, un machiaj nepotrivit le poate stirbi frumusetea prin evidentierea lor exagerata. Iata cateva ponturi utile in acest sens.

In ceea ce priveste machiajul ochilor mari, nu exista foarte multe restrictii despre felul in care se aplica produsele cosmeticele. Totusi, fardurile sidefate pot atrage atentia in mod exagerat asupra privirii, facand ochii sa para mai proeminenti decat ar fi estetic.

Reguli generale ale machiajului ochilor mari

Opteaza intotdeauna pentru un fard mat, preferabil intr-o nuanta mai inchisa. Pleoapa superioara este ideal sa fie conturata cu o culoare sobra. Creionul dermatograf nu va oferi un efect vizual placut daca este folosit in unghiul intern al ochiului, asadar aplica-l numai spre cel exterior.

O linie inchisa la baza genelor, pe ambele pleoape, poate sa creeze un aspect seducator si misterios. Aplica un contur inchis pe linia mucoasei ochiului (interiorul pleoapei inferioare) si adauga putina stralucire sub osul arcadelor.

Nuantele machiajului ochilor mari

Toate nuantele inchise si mate sunt potrivite machiajului ochilor mari, deoarece reduc la nivel vizual dimensiunea pleoapelor, implicit efectul de ochi de "broscuta". Alege diversele variante ale prunei coapte, rosu coral (extrem de popular in 2012), maronul carbon, vanilia si nuante naturale neutre.

Ochii mari pot fi pusi in valoare si cu ajutorul fardului de pleoape in nuanta piersicii, mai ales daca este folosit in cadrul unei seducatoare combinatii de machiaj "smokey-eyes".

Conturul ochilor mari

In general, ochii mari au genele lungi si groase, insa foarte drepte si orientate inainte. De aceea, este ideal sa le curbezi cu un ondulator de gene inainte sa aplici rimelul.

Foloseste doua straturi de mascara pe genele superioare si inferioare. Insista la radacina genelor cu miscari in zig-zag, pentru a adauga mai mult volum si un aspect mai natural al ochilor.

Poti intensifica privirea cu ajutorul unei linii groase de tus negru, care ingusteaza pleoapa si alungeste forma rotunda a ochilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare