Machiaj & Cosmetica

#ruj #gloss #fond de ten #fard #blush #mascara #rimel #adolescenta #machiaj

Machiajul adolescentei

Adolescenta este vazuta ca o perioada a "marii transformari". Tinerii incep sa-si exprime personalitatea prin vestimentatie si machiaj, alternand culorile extreme cu nuantele pastelate. De multe ori insa, aleg produse necorespunzatoare varstei lor.

 

Tenul adolescentilor este proaspat, tanar, ferit de riduri si radiind de sanatate. Daca produsele cosmetice sunt alese incorect, pielea isi pierde din stralucire, tenul devine tern, iar problemele specifice varstei, ca acneea, se accentueaza.

Mamele ar trebui sa poarte o discutie deschisa cu fiicele lor, explicandu-le care sunt avantajele si dezavantajele tenului tanar. O vizita la dermatolog poate da un diagnostic precis referitor la tipul de ten si problemele specifice acestuia.

Tenul adolescentin este de cele mai multe ori foarte sensibil. De aceea, sunt recomandate produsele cosmetice nonalergice. Exista cosmetice special create pentru adolescenti. Acestea au o textura usoara, neuleioasa, si nu ingrasa tenul. Pentru ca adolescentii au o frumusete specifica varstei, machiajul ar trebui sa fie natural si sa sublinieze trasaturile fetei. Culorile cele mai potrivite sunt cele care se armonizeaza cu nuanta pielii si a ochilor, ca tonuri de roz, coral, maro sau gri.

Pasi mici pentru un look fresh si natural

Alege un fond de ten natural!

Alege intotdeauna un fond de ten neuleios, care contine eventual extract de arbore de ceai sau acid salicilic , avand astfel grija de imperfectiunile tenului. Dupa aplicarea fondului de ten, poti folosi o pudra usoara pentru a controla excesul de sebum si a fixa machiajul.

Ai grija insa! Pudra folosita in exces poate astupa porii, asa ca nu exagera in momentul aplicarii! Alege nuante de fard care se potrivesc culorii ochilor tai. Foloseste un fard pudra, atat pentru ochi cat si pentru obraji, pentru ca texturile cremoase sunt uleioase si iti pot afecta tenul.

Foloseste un fard de obraz pastelat!

Daca tenul tau are o nuanta calda, foloseste un blush de culoarea piersicii, iar pentru o nuanta rece, tonurile discrete de roz sunt cele mai indicate. Aplica fardul folosind o discheta pentru demachiat in forma de bila, astfel vei fi sigura ca acesta e aplicat uniform si ca rezista. Poti contura usor si sprancenele, cu o nuanta discreta apropiata nuantei naturale. Foloseste o periuta speciala sau chiar o periuta de dinti pentru a le aranja forma.

Opteaza pentru un rimel soft!

Pentru rimel ai foarte multe optiuni, de la rimel pentru alungirea genelor si volum, la cele waterproof. Gandeste-te insa si de ce tip de demachiant ai nevoie pentru inlaturarea acestuia.

Un rimel care rezista mai mult pe gene are nevoie de un demachiant mai gras, care astupa porii. Incearca sa folosesti un produs potrivit nu doar ochilor tai, ci si fetei. Foloseste nuante de maro inchis, iar daca ai ochii negri, alege un rimel in aceeasi culoare.

Nuanteaza-ti buzele delicat!

Pentru buze este indicat folosirea unui ruj solid. Desi gloss-urile arata delicios, acestea contin foarte multe uleiuri care le asigura luciul specific, si risti sa se intinda si sa nu reziste pe buze. Inainte de ruj, aplica pe buze putin fond de ten.

Astfel rujul va rezista mai mult. In timpul perioadelor reci, inlocuieste rujul cu un balsam pentru buze, care iti va hidrata buzele si le va proteja de aerul uscat de afara. Alege un balsam pe baza de ceara de albine , uleiuri din plante si care are factor de protectie solara .

Demachiaza-te in fiecare dimineata si seara . Inainte de folosirea produselor cosmetice, asigura-te ca ti-ai curatat mainile cu un gel antiseptic care le lasa curate, protejandu-te impotriva bacteriilor. Dupa demachiere, foloseste o lotiune tonica, pentru inlaturarea oricarei urme de machiaj. Alege un toner fara alcool sau il poti inlocui cu apa rece. O crema pe baza de ceara de albine iti va hidrata pielea, lasand-o neteda si catifelata. Iar cel putin o data pe saptamana, foloseste un scrub sau o masca din ingrediente naturale.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare