Machiaj & Cosmetica

#taylor swift #ochi #machiaj

Machiaj de vedeta

"Ochii de pisica" este un machiaj versatil, adoptat de tot mai multe vedete.

In timp ce Angelina Jolie prefera varianta mai teatrala a acestui tip de machiaj, vedete mai tinere, ca Taylor Swift, au adoptat si modificat look-ul, astfel incat acesta a devenit un machiaj ce poate fi purtat zilnic.

Odata ce gasesti echilibrul intre culoarea ochilor tai si paleta de culori cea mai potrivita pentru tine, vei putea purta acest machiaj care iti scoate in evidenta ochii la orice ocazie.

Desi machiajul ochilor "de pisica" nu este cel mai simplu de realizat, odata ce ai exersat putin, vei descoperi ca poti obtine rezultate din ce in ce mai spectaculoase.

Spre deosebire de smokey eyes, acest tip de machiaj este simplu si pur. Il poti adapta stilului tau fara sa pierzi efectul. Inainte de a incepe aplicarea machiajului, verifica-ti sprancele si inlatura cu o penseta orice fir de par "in plus".

Rachel Goodwin, makeup artist Chanel, recomanda ca inainte sa incepi machiajul sa iti curbezi genele si sa aplici un fond de ten mat, neuleios de la pleoape pana la sprancene. Acesta va fixa culorile si va mentine look-ul intact mai mult timp.

Iata cei sapte pasi pe care trebuie sa ii parcurgi pentru un machiaj " ochi de pisica " de vedeta:

 

1 Ridica-ti cu delicatete pleoapele si foloseste un creion dermatograf negru pentru a sublinia marginile interioare ale pleoapelor. Incepe cu marginile superioare, apoi deseneaza o linie si pe cele inferioare.

 

2 Cu acelasi creion kohl, traseaza o linie pe pleoapa , imediat deasupra genelor. Folosind o pensula oblica, intinde usor culoarea si pe gene.

 

3 Secretul unui machiaj care sa se mentina este aplicarea tusului lichid peste creionul dermatograf. Lichidul va fixa bine primul strat de culoare.

Deseneaza patru linii scurte cu tusul lichid deasupra liniilor desenate cu creionul si apoi uneste-le.

 

4 Pentru a crea "coada" inchide ochiul si urmareste linia pleoapei cu degetul. Cand ajungi la arcada, deseneaza un punct cu tusul lichid.

 

5 Deschide din noi ochii si, pornind de la punctul de pe arcada, intinde o linie de tus lichid pana la coltul ochiului.

 

6 Odata ce linia s-a uscat, aplica un fard lichid de ochi de culoare crem pe intreaga pleoapa. Nuanteaza apoi cu un fard lichid cu aspect metalic, aplicat imediat deasupra liniei unde se termina pleoapa, pana la coltul interior.

Fardul de ochi lichid sau crema va rezista mai bine decat cel solid.

 

7 Pentru a completa look-ul, aplica doua straturi de mascara negru.

 

Daca nu esti pregatita inca pentru acest look, poti sa experimentezi cu creion dermatograf alb sau roz. Ambele culori iti vor oferi un look proaspat si neincarcat.

Tine intotdeauna langa tine un betisor cu vata imbibata in demachiant lichid pentru situatiile in care faci o greseala. Vei avea nevoie de ele si la sfarsit pentru a finisa simetria dintre "cozi". Pentru o precizie cat mai mare foloseste o oglinda care mareste, dar nu o tine in mana. Fixeaz-o bine astfel incat sa poti folosi ambele maini in timpul machiajului.

Adopta acest machiaj de vedeta pentru un look relaxat, dar elegant, care poate fi purtat zilnic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare