Machiaj & Cosmetica

#lampa uv unghii #lampa UV

Lampa UV pentru unghii: ce trebuie sa stii inainte de a o cumpara?

O lampa UV pentru unghii este un element esential al oricarui set de manichiura semipermanenta sau cu gel - atat pentru incepatoare, cat si pentru profesionisti. Sarcina sa este de a intari rapid si in siguranta preparatul aplicat pe unghii, asigurand astfel o durabilitate maxima si un finisaj estetic pentru acoperirea obtinuta in acest mod. Ce merita sa stii despre lampile UV inainte de a cumpara modelul care satisface cel mai bine nevoile tale?

 

In ce difera lampa UV de unghii de lampa LED?

Lampile UV pentru unghii au aparut pe piata inainte de lampile LED. Prin urmare, acestea se caracterizeaza in primul rand printr-o mare versatilitate, deoarece au fost create pentru a intari toate tipurile de lacuri - atat gel cat si semipermanente. 

O lampa UV cu puterea potrivita poate face fata tuturor culorilor si efectelor lacurilor, deoarece are o gama larga de lumina care garanteaza eficacitatea sa fiabila. Atunci cand lampile cu LED-uri au aparut pe piata, viteza lor de functionare a fost apreciata in principal. Intr-adevar, lampile de acest tip fixeaza manichiura mult mai repede, scurtand timpul de uscare a unghiilor cu pana la jumatate. Cu toate acestea, ele nu sunt la fel de universale ca lampile UV, deoarece nu functioneaza cu fiecare lac de gel, ci doar cu cele care contin un numar mare de fotoinitiatori. 

La fel ca in cazul concurentului sau, eficienta lampii cu LED-uri depinde in primul rand de puterea sa. S-ar putea dovedi ca o putere prea mica a lampii cu LED-uri va intari partial lacul, ceea ce nu va reduce doar durabilitatea manichiurii, dar va duce si la o acoperire inestetica ridata pe placa de unghii. Asa-numitele poduri sunt considerate lampile cu LED mai putin functionale, deoarece nu imprastie uniform lumina, ceea ce le face mai putin eficiente pe partile laterale si capetele unghiei. 

Prin urmare, daca esti in cautarea unei lampi care sa fie potrivita pentru orice tip de oja - gel si hibrid in orice culoare - alege o lampa UV puternica, clasica, care sa se ocupe perfect de toate tipurile de manichiura. Poti sa vezi mai multe pe zolla.ro si sa alegi modelul dorit de tine.

Lampi de unghii cu LED UV. Avantajele solutiei 2-in-1

Daca nu te poti decide ce lampa de unghii va fi o solutie mai buna pentru tine, poti alege cel mai modern echipament, adica o lampa cu LED-uri UV, care combina tehnologia cu LED si lumina ultravioleta. 

Datorita acestuia, este posibila nu numai intarirea eficienta a oricarui tip de lac, ci si foarte rapid. Lampile care contin doua tipuri de lumina sunt eficiente si economisesc energie, ceea ce va fi apreciat in primul rand de doamnele care se ocupa de manichiura profesionala a unghiilor. 

Lampile cu LED-uri UV se disting, de asemenea, prin viata lunga a becului si rata scazuta de esec. Cele mai multe dintre ele pot fi utilizate chiar si cativa ani fara a avea nevoie de reparatii. 

Marele avantaj al acestui tip de dispozitive este si eliminarea riscului de arsuri - interiorul lampilor duble nu se incalzeste. Avantajul functionarii lor este, de asemenea, costul redus de utilizare.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare