Machiaj & Cosmetica

#unghii false #indepartare unghii false #eliminare unghii false #sfaturi unghii false

Invata cum sa iti dai singura jos unghiile cu gel

Extensiile cu gel ale unghiilor tale au inceput sa isi piarda stralucirea si ai vrea sa ti le dai jos insa nu ai timp sa mergi la salon? O poti face foarte lejer si acasa. Trebuie doar sa cunosti cateva trucuri utile:

De ce ai nevoie

Atunci cand te apuci sa iti dai jos unghiile din gel sau din acrilic asigura-te ca ai la indemana o pila buna, dizolvant cu acetona, ulei de cuticule, dischete demachiante, folie de aluminiu si un impingator de cuticule.

Ce trebuie sa faci

Mai intai trebuie sa incerci sa pilesti cat mai bine suprafata unghiei incercand sa elimini cea mai mare parte a gelului. Incearca pe cat posibil sa nu ajungi cu pila pana la unghia naturala pentru ca o vei deteriora.

Aplica ulei de cuticule de jur imprejurul unghiilor pentru a-ti feri pielea de atacul dur al acetonei.

Imbiba apoi cu dizolvant pentru unghii dischete demachiante si fixeaza-le pe unghii cu bucati de staniol. Lasa acetona sa actioneze pentru 15-20 de minute. Dar, atentie mare! Daca esti fumatoare, probabil ca vei fi tentata ca in timpul asta sa iti aprinzi o tigara. Nu uita insa ca acetona este inflamabila si poti avea surprize foarte neplacute, asa ca mai bine mai rabda putin!

Cu ajutorul impingatorului de cuticule incearca sa desprinzi unghiile false. Recomandabil ar fi sa desfaci unghiile pe rand, pentru ca daca le dezvelesti pe toate odata, in contact cu aerul, gelul se va intari din nou.

Daca vezi ca nu reusesti sa desprinzi usor unghiile din gel de pe degete, toarna intr-un paharel de tuica, acetona si scufunda pe rand fiecare deget in parte pentru a topi cat mai bine gelul.

Dupa ce ai finalizat intreaga operatiune, spala-te bine pe maini cu un sapun moale, apoi aplica un tratament pentru intarirea unghiilor. Trebuie sa stii ca gelul si solutia cu care sunt lipite extensiile afecteaza suprafata unghiei, astfel ca este bine sa faci o pauza de cel putin o sapatamana pana la urmatoarea aplicare.

Pentru ca unghiile sa se refaca, este recomandat sa aplici crema hidratanta pentru maini cat mai regulat posibil.

Sursa foto: sheknows.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare