Machiaj & Cosmetica

#machiaj #cosmetica #sfaturi machiaj #imperfectiuni #imperfectiuni piele

Invata cum sa ascunzi micile imperfectiuni ale tenului in 6 pasi simpli

Puncte negre, pete maronii sau pete rosii, cu siguranta nu o data te-ai uitat in oglinda si te-ai intrebat: oare de unde au aparut si cum sa fac sa le ascund? Iata cateva trucuri care vor face ca tenul tau sa arate perfect:

1. Exfolierea

Incepe prin a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii, insa nu insista prea tare pe zonele sensibile, deoarece risti sa iti agravezi problemele.

2. Baza pentru machiaj

Alege o baza pentru machiaj in tonuri verzui daca petele pe care vrei sa le camuflezi sunt rosiatice sau daca e vorba despre o cicatrice inestetica. In schimb, foloseste o baza iluminatoare alba pentru a ascunde pistruii sau petele maronii si una bej daca ai cearcane pronuntate.

3. Fond de ten

Cu fondul de ten potrivit, vei reusi sa netezesti pielea si, in felul acesta, sa ascunzi sub o masca fina micile imperfectiuni de pe fata. Cel mai bine ar fi sa aplici fondul de ten cu varfurile degetelor. Il vei intinde mai usor si va ramane mai mult timp pe piele.

4. Corectorul

Pentru a estompa micile defecte de pe chipul tau, foloseste un baton corector. Alege nuanta potrivita. Astfel, daca ai un ten deschis la culoare, foloseste nuante de bej pentru cearcane pronuntate, iar pentru un ten inchis, nuante bej-portocaliu. Ai grija la cantitatea de corector folosita ca sa nu le scoti si mai tare in evidenta!

5. Crema hidratanta colorata

Ca sa-ti ascunzi micile imperfectiuni ale tenului, mai poti apela la o crema hidratanta colorata. Ea uniformizeaza culoarea pielii fara ca nimeni sa o poata observa ce ai ascuns de fapt! In plus, vei arata absolut natural si sexy in bataia soarelui.

6. Tratamente medicale

Ultimul, dar poate cel mai important sfat este sa consulti un medic dermatolog atunci cand ai observat ca tenul tau sufera modificari. El va descoperi care este adevarata cauza si va sti sa iti prescrie un tratament corespunzator. Oricum, pentru a nu ajunge pe mana medicilor, ai mare grija de pielea ta. Tenul este ca o oglinda a ta, asa ca trebuie sa il cureti atent zi de zi si sa indepartezi punctele negre sau pe cele albe.

Sursa foto: donnamoderna.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare