Machiaj & Cosmetica

#machiaj #makeup #make-up #pensule #fard #pudra #blush #fard de obraz

Ghidul pensulelor pentru machiaj

In ciuda faptului ca pensulele de machiaj se aseamana, fiecare are scopul si rolul sau special. Pentru a stii cum trebuie sa iti alegi pensulele de machiaj si sa inveti la ce foloseste fiecare, iata cateva sfaturi care iti pot fi de mare ajutor.

In comert se gasesc pensule cu doua feluri de par: natural si sintetic. Astfel ca din grupul pensulelor cu fire naturale fac parte: de capra, ponei, nurca, bursuc si veverita albastra. Despre pensulele din fibre naturale se spune ca sunt mai bune deoarece absorb mai bine pudra si uniformizeaza fardurile pe in cantitatea potrivita .

Pensulele cu fire sintetice, desi sunt mai ieftine decat cele cu din par natural, pot fi la fel de bune. Cele cu par sintetic sunt recomandate mai mult in cazul pudrelor si produselor de machiaj sub forma de crema pentru ca nu absorb substantele uleioase continute de acestea si il intind in intregime pe piele .

Pensule pentru ten

pentru pudra

Este cea mai mare si pufoasa pensula din set. Desimea acesteia permite pudrei sa se uniformizeze pe toata suprafata tenului. Aceasta poate fi folosita si in cazul pudrei autobronzante sau a fardului de . De asemenea, pensula pentru pudra mai este folosita si la sfarsit cu scopul de a indeparta surplusul de machiaj.

 

Pensula pentru

Pensula pentru fardul de obraz este similara cu cea pentru pudra – singura diferenta dintre ele este aceea ca pamatuful pensulei de blush este oblic. Pamatuful are aceasta forma pentru a permite o utilizare cat mai usoara si pentru ca fardul sa se intinda cat mai bine, intr-un mod egal, fara pete inestetice.

Aceasta pensula este foarte eficienta si dupa ce machiajul a fost finalizat, deoarece este folosita la indepartarea surplusului si la uniformizarea culorii.

Pensula evantai

Pensula evantai are mai multe intrebuintari. Aceasta poate fi folosita atat in cazul fardului de obraz, cat si in cazul pudrei. Astfel ca, imediat dupa aplicarea fardului de obraz, pensula evantai imbibata in putina pudra are rolul de a estompa delimitarile inestetice dintre culoarea naturala a tenului si culoarea blush-ului. De asemenea, pensula evantai se poate utiliza si in acoperirea cu pudra a zonei din jurul ochilor.

Pamatuful pensulei evantai nu este foarte bogat pentru ca are rolul de a corecta, mai mult decat a machia.

 

Pensula pentru fond de ten

Desi multe persoane prefera sa aplice fondul de ten cu ajutorul degetelor ori al unui buretel umezit, make-up artistii fac acest lucru cu ajutorul unei pensule. Pensula pentru fond de ten este considerata de catre specialistii in machiaj ca fiind mai practica decat buretelul ori degetele pentru ca ofera o dexteritate mai ampla si pentru ca fondul de ten “asezat” de o pensula ofera un aspect mai natural.

 

Pensule pentru ochi

Pensula pentru fardul de ochi

De obicei, este foarte moale, pufoasa si are formele rotunjite pentru a putea ajunge chiar si in coltul interior al ochiului ori pentru a crea diverse umbre. Este mult mai practica decat buretelul pentru aplicarea fardului de ochi pentru ca intinde culorile mult mai bine.

 

Pensula pentru anticearcan

Ca si in cazul pensulei pentru fond de ten, parerile sunt impartite, astfel ca desi majoritatea femeilor apeleaza la ajutorul degetelor atunci cand vine vorba de anticearcan, make-up artistii „voteaza” pentu o pensula. Acestia spun ca pensula iti permite sa ajungi in toate colturile ochiului si ca acopera uniform si natural.

 

Pensule pentru buze

Pensula pentru ruj

Pensula pentru buze este ideala in nuantarea buzelor cu un ruj consistent. Aceasta iti ofera control asupra cantitatii aplicate si “curge” pefect pe conturul buzelor. Este folosita in special in cazul in care se doreste efectul de buze pline. Aceasta este, comparativ cu pensulele pentru pudra, blush sau ochi, mai aspra si deloc pufoasa.

 

Pensula pentru contur

Aceasta pensula este creata special pentru trasarea unui contur perfect. Poate fi folosita atat pentru conturul buzelor cat si pentru trasarea unei linii in jurul ochilor.

 

 

Cum se curata pensulele de machiaj

Pensulele trebuie spalate si curatate periodic, deoarece pudra, blush-ul, rujul si celelalte produse cosmetice folosite le incarca foarte tare. De asemenea, aduna praf si bacterii care iti pot irita tenul.

Pentru o curatare rapida poti utiliza un sampon pentru bebelusi. Nu trebuie decat sa bagi pensulele sub jetul de apa calduta si sa le dai apoi cu un strop de sampon. Imediat dupa aceasta, pensulele trebuie clatite si puse la uscat.

Pentru o curatare temeinica trebuie sa acorzi pensulelor 20 de minute din timpul tau, de doua-trei ori pe luna. Pentru aceasta nu ai nevoie decat un prosop mic (sau o batista), sampon pentru copii si un burete . Pentru ca firele pensulelor sa fie moi si sa nu zgarie, se foloseste ulei de masline, pentru ca are proprietatea de a hidrata intens.

Pasii ce trebuie urmati:

1. Introdu fiecare pensula sub jetul de apa calduta si tine-le pana cand apa devine curata.

2. Toarna in batista o cantitate considerabila de ulei de masline si freaca pensulele de aceasta.

3. Baga buretele sub jetul de apa, toarna peste el sampon pentru copii si curata fiecare pensula in parte.

4. Clateste pensulele cu apa calduta, iar daca ti se pare ca nu sunt curate, repeta pasul 3.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare