Machiaj & Cosmetica

#machiaj de zi #machiaj de seara #mascara #creion dermatograf #highligther

Ghid practic: cum sa transformi un machiaj de zi in unul de seara

Daca nu ai prea mult timp de pierdut in fata oglinzii dupa serviciu, afla cum poti transforma un machiaj de zi in unul de seara, in doar cateva minute.

Chiar daca iti place sa acorzi mai mult timp machiajului de seara, uneori pur si simplu nu ai destul timp la dispozitie pentru a mai trece pe acasa. Iti poti improspata machiajul de zi si il poti transforma pentru a fi mai potrivit pentru seara cu doar cateva produse.

Pentru a-ti putea modifica cu succes machiajul de zi ai nevoie de minim trei produse cosmetice pe care sa le tii la indemana: un fard de tip highlighter, gloss de buze si un creion pentru conturul ochilor. Fondul de ten si creionul corector sunt si ele necesare, dar probabil le porti deja cu tine zilnic. Optional, iti poti improspata la sfarsit genele cu un nou strat de mascara.

Cea mai reusita alegere pentru highlighter este un fard sub forma de crema sau lichid, pe care il poti folosi pentru a accentua atat pometii, cat si ochii. Un roz bland sau un bej cu accente argintii pentru tenul deschis sau aurii pentru tenul mai inchis la culoare te va ajuta cel mai mult sa-ti transformi look-ul.

Gloss-ul de buze trebuie sa fie mai indraznet pentru machiajul de seara, fie ca e vorba de stralucire, luciu sau culoare.

Alege creionul pentru conturul ochilor in nuantele tale preferate. Chiar daca il folosesti si dimineata cand te machiezi, pentru seara machiajul trebuie retusat si intarit.

Daca in timpul zilei ai adoptat un look natural, seara e timpul sa incerci un machiaj mai indraznet. Afla cum sa-ti pui in valoare machiajul de zi cu doar cateva modificari.

 

1  Inainte de a mai adauga elemente machiajului tau de zi, inlatura excesul de sebum (tamponand usor cu o batistuta de hartie sau chiar cu hartie igienica).

Acorda atentie zonelor problema, unde machiajul a curs sau s-a intins, folosind un betisor cu vata. Daca ai ocazia sa-l inmoi in putin demachiant, vei obtine rezultate mai bune, dar acest pas nu este neaparat necesar atunci cand machiajul tau de zi s-a mentinut bine.

Foloseste fondul de ten si creionul corector cu moderatie.

 

2  Dupa ce ti-ai improspatat putin fata, aplica fardul highlighter in cele trei locuri cheie – arcade, pometi, coltul interior al ochilor - folosindu-te de degete. Secretul unei transformari de succes este modul in care reusesti sa amesteci fiecare produs cosmetic aplicat, pentru un aspect omogenizat, fara linii ce delimiteaza culorile.

Aplica highlighterul pe arcade, imediat sub spranceana, apoi pe pometi si integreaza-l bine cu restul machiajului tau.

Adauga putin highlighter folosindu-te de degetul mic si in coltul interior al ochilor si amesteca-l bine pentru a nu ramane cu pete de culoare.

 

3  Ofera ochilor tai un look mai indraznet folosind creionul dermatograf. Daca vrei sa obtii un look de seara mai elegant, contureaza cu creionul si linia interioara a pleoapelor.

Intinde-l cu degetele usor pe pleoapa pentru un look smokey eyes, potrivit pentru seara.

 

4  Daca ai acordat mai multa atentie ochilor, gloss-ul cel mai potrivit de buze este unul neutru. In schimb, daca vrei ca buzele sa fie punctul de atractie principal, incearca o culoare mai indrazneata sau mai stralucitoare.

Cel mai reusit machiaj de seara accentueaza doar unul dintre cele doua elemente – ochii sau buzele. Daca le acorzi aceeasi atentie, risti ca machiajul sa te imbatraneasca sau pur si simplu sa devina prea incarcat.

Poti finisa cu un strat proaspat de mascara, daca ai ales ca ochii sa fie elementul principal al machiajului tau de seara.
 

Cu sfaturile de mai sus, poti sa-ti transformi machiajul intr-unul potrivit pentru seara in numai cateva minute.

Mai stii alte trucuri rapide pentru a transforma machiajul de zi in machiaj de seara? Scrie-ne sugestiile tale in campul de comentarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare