Machiaj & Cosmetica

#frumusete #ingrijire #intrebari frecvente

Fii frumoasa si sanatoasa: 5 intrebari frecvente si raspunsurile lor!

Femeile sunt intr-o permanenta cautare a celor mai eficiente tratamente si solutii de infrumusetare si niciodata nu par sa aiba raspuns la intrebarile care le framanta. Pentru ca domeniul este unul atat de vast, am facut o selectie a celor mai frecvente intrebari legate de frumusete si raspunsurile acestora.


1. Unele creme de fata sunt acoperite cu o folie de nailon. Aceasta se pastreaza sau se arunca dupa desigilarea cutiei de crema?


Specialistii recomanda ca aceasta folie sa fie folosita chiar si dupa desigilare, deoarece produsele cosmetice expuse la lumina sau aer risca sa devina ineficiente. Se recomanda pastrarea cremelor in locuri uscate si intunecate.


2. Am pus apa in sticluta de sampon, pentru ca acesta sa dureze mai mult. Samponul va curata parul la fel de bine?


In cazul in care pui o cantitate mica de apa peste un sampon foarte concentrat, nu exista niciun fel de problema si acesta va actiona in continuare la fel de eficient. Ai grija insa ca samponul sa nu fie prea apos, deoarece secretia de sebum nu va mai fi inlaturata si te vei trezi cu un par imbacsit.


3. Cat de des sa imi curat pensulele de machiaj?


Pensulele si bureteii de machiaj se vor spala cel putin o data pe luna. Foloseste un gel de dus cu PH neutru si apa calduta, iar dupa ce cureti impuritatile, clateste pensulele foarte bine.


4. Este in regula sa folosesc aceeasi penseta pentru indepartarea firelor de par faciale, dar si pentru masuri de prim-ajutor (indepartarea aschiilor din deget)?


Nu este niciun fel de problema daca folosesti penseta in scopuri diferite, cu conditia ca inainte de fiecare utilizare sa o dezinfectezi foarte bine. Foloseste pentru dezinfectare spirt medicinal sau apa oxigenata.


5. Este vreo problema daca las lotiunea de corp hidratanta la baie?


Specialistii dau asigurari ca nu este gresit sa pastrezi un produs de acest gen in baie. Ai grija insa sa tii capacul inchis si sa verifici constant termenul de valabilitate. Daca folosesti un produs home-made (fara conservanti), lucrurile se mai schimba putin, in sensul ca umezeala contribuie la dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor, iar in aceasta situatie se recomanda ca produsul sa fie pastrat la frigider.

Sursa foto: glamourmagazine.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare