Machiaj & Cosmetica

#erori #machiaj #imbatranire #cosmetice #fond de ten #fard #pudra #make-up #greseli

Erori in machiaj care te imbatranesc

De multe ori tindem sa apelam la o serie de trucuri in machiaj si cosmetica doar pentru ca am auzit noi ca ne fac bine. Astfel, pe baza unor informatii eronate primite de la mama, de la sora, de la vecina de la doi sau vanzatoarea de la aprozar, luam indemnuri proaste si aplicam produse cosmetice pe fata care in loc sa ne intinereasca , mai mult ne imbatranesc. Care sunt acestea si cum putem sa le evitam ramane sa descoperiti in cele ce urmeaza.
 

Fondul de ten neadecvat

 

Atunci cand folosesti un strat prea gros de fond de ten poti sa fii sigura ca te-ai pricopsit cu un chip mai imbatranit. Fondul de ten are tendinta de a se ingramadi in ridurile si liniile fetei, accentuandu-le.

Tine minte, un fond de ten acopera imperfectiunile dar in acelasi timp poate acoperi si o piele frumoasa. Tocmai de aceea, este bine ca macar pe perioada zilei sa folosesti  unul aerat si sa insisti putin mai mult doar pe zonele pe care le consideri tu ca ar avea nevoie de o acoperire mai puternica.

Un alt truc care te-ar putea ajuta tine de culoarea fondului de ten. Intotdeauna o culoare mai deschisa decat tenul tau va accentua si mai mult ridurile, in timp ce una mai inchisa, cu particule stralucitoare iti va face tenul mai luminos si mai tanar.

 

Exces de anticearcan

 

Pielea de sub ochi se subtiaza cu cat inaintezi in varsta. Iar daca tu insisti foarte mult dand cu creion corector in aceasta zona nu vei face decat sa accentuezi si mai mult lucrul acesta si sa dai impresia ca ai pus un strat de ciment pe fata. Este de preferat sa aplici acest produs numai pe zonele mai inchise si sa folosesti intotdeauna o periuta mica cu care sa-l intinzi uniform.

 

Pudra aplicata in zone nepotrivite

 

De obicei, acest produs cosmetic este foarte util pentru a reduce din luciul inestetic al nasului si al barbiei, insa in alte zone poate accentua ridurile si poate da senzatia de ten prea uscat. Tocmai de aceea, daca ai peste 40 ani este indicat sa folosesti cat mai rar pudra si daca o folosesti sa alegi una cu formula translucida. De asemenea, evita sa o aplici in zona ochilor.      

 

Prea mult fard in obraji

 

Daca folosesti prea mult blush pentru pometi nu faci decat sa accentuezi si mai mult faptul ca pielea si-a pierdut din elasticitate . Cel mai bine, aplica fardul de obraz numai pe zonele cele mai inalte ale pometilor, nu foarte aproape de nas. Apoi, cu o perie foarte mare intinde usor blush-ul si pe restul obrajilor. Stai departe de nuantele prea stridente si opteaza mai degraba pentru cele neutre sau usor trandafirii care dau senzatia de ten proaspat si sanatos.
 

 

Mascara pe genele inferioare

 

Folosind mascara pe genele inferioare accentuezi cearcanele si laba gastei. Aplica rimel doar pe genele superioare si opteaza pentru negru care evidentieaza albul ochilor si le da acestora un aspect mai sanatos. Stai departe de formulele prea groase pentru a nu incarca si mai mult privirea si foloseste ondulatorul de gene pentr a capata un aspect mai tineresc .

 

Eyelinerul folosit incorect

 

Nu aplica eyelinerul pe interiorul  pleoapei, mai ales pe interior. Micsoreaza ochii si pune accent pe cearcane. Astfel, foloseste tusul doar pe pleoapa superioara, traseaza o linie pe care sa o ingrosi spre colturile exterioare ale ochilor, pentru a ridica colturile. De asemenea, pentru a nu evidentia si mai mult laba gastei, nu folosi fard stralucitor la coltul exterior al ochilor, aplica-l doar pe cele interioare, pe pleoapa si putin pe arcada.

 

Sprancene prea subtiri

 

Aceasta greseala este una dintre cele mai des intalnite erori in ceea ce priveste cosmetica si din pacate si cel mai greu de reparat. Multe femei tind sa se penseze acasa desi nu au experienta necesara  si ajung sa formeze o linie foarte subtire de par deasupra ochilor care pe langa faptul ca imbatraneste fata este si inestetica. Daca ai facut deja greseala asta,  cumpara o sticluta de ulei de ricin si foloseste-o zilnic pe sprancene, grabind astfel cresterea firului de par. Ulterior du-te la un cabinet de cosmetica pentru a indrepta raul facut. Dupa ce linia sprancenelor tale a fost redefinita cum trebuie, foloseste-te de o perie pentru sprancene si putin fixativ pentru a fixa firele rebele.
     
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului