Machiaj & Cosmetica

#epilare cu ceara traditionala #epilare cu ceara elastica #epilare

Epilarea cu ceara elastica vs. epilarea cu ceara traditionala

Ceara elastica si ceara traditionala sunt doua tipuri diferite de ceara utilizate in procesul de indepartare a parului nedorit de pe corp.

Spre deosebire de ceara traditionala, ceara elastica se topeste la o temperatura mai scazuta. Aceasta nu este agresiva cu pielea si nu prezinta riscul de a face arsuri. Multe dintre femei opteaza pentru epilarea cu ceara elastica, intrucat este mai eficienta si mai putin dureroasa.

Ce este ceara elastica?

Ceara elastica este fabricata din rasini si alte ingrediente cu proprietati elastice. Aceasta este mai maleabila si mai flexibila decat ceara traditionala. Se numeste ceara elastica datorita capacitatii sale de a se intinde si a se contracta.

Ceara elastica este preferata de multe femei intrucat este mai putin dureroasa si se incalzeste la temperaturi mai scazute decat ceara traditionala – temperatura optima de topire fiind de 38-40 grade Celsius.

Ce este ceara traditionala?

Ceara traditionala este compusa din rasini, ceara de albine si alte ingrediente similare. Pentru a ajunge la stare lichida, aceasta se topeste la temperaruri de 50-60 grade Celsius, intr-un aparat special.

Este recomandat sa fie citite toate instructiunile de utilizare ale produsului folosit si sa fie testata sensibilitatea la ceara inainte de utilizare pentru evitarea posibilelor reactii alergice. De asemenea, este recomandata si testarea temperaturii cerii inainte de aplicarea sa pe o suprafata mare de piele.

Avantaje si dezavantaje pentru ceara elastica

Avantajele epilarii cu ceara elastica sunt numeroase si includ:

  • Rezultate profesionale pe termen lung – epilarea cu ceara elastica are efecte de pana la patru saptamani, in functie de tipul si textura firelor de par.
  • Par mai subtire si mai fin – dupa mai multe sesiuni de epilare cu ceara elastica, firele de par crescute vor fi mai subtiri si mai fine, adica si mai putin vizibile, ele fiind ulterior mai usor de indepartat.
  • Rezultate mai precise: ceara elastica se poate aplica si intonde cu mai multa precizie decat alte tipuri de ceara, ceea ce inseamna ca poate fi folosita pe zone mai delicate si mai sensibile, cum ar fi fata sau zona bikinilor.
  • Poate fi refolosita.

Desi epilarea cu ceara elastica are o serie de avantaje, exista si cateva dezavantaje asociate cu aceasta metoda de indepartare a parului. Iata cateva dintre ele:

  • Durerea - epilarea cu ceara elastica poate fi dureroasa daca nu ati mai folosit aceasta metoda anterior sau daca aveti o sensibilitate crescuta la durere.
  • Costul - epilarea cu ceara elastica poate fi mai costisitoare decat alte metode de indepartare a parului. In plus, implica si folosirea benzilor de epilare.

Avantaje si dezavantaje pentru ceara traditionala

Intre avantajele epilarii cu ceara traditionala se numara:

  • Rezultate durabile - indeparteaza parul de la radacina, ceea ce inseamna ca va dura mai mult timp pana cand parul va creste inapoi (pana la 4 saptamani).
  • Costuri mai mici - in general, epilarea cu ceara traditionala este mai accesibila din punct de vedere financiar decat alte metode de indepartare a parului.
  • Imbunatatirea texturii pielii - epilarea cu ceara traditionala lasa pielea neteda si moale, datorita indepartarii parului si a celulelor moarte ale pielii.

La fel ca orice alt tip de indepartare a parului de pe corp, epilarea cu ceara tarditionala are urmatoarele dezavantaje:

  • Durere – epilarea cu ceara traditionala poate fi dureroasa pentru unele persoane mai sensibile.
  • Risc de arsuri – deoarece acest tip de ceara se incalzeste la temperaturi ridicate de pana la 60 grade Celsius, exista riscul ca pielea sa sufere arsuri, daca ceara nu este aplicata corespunzator. Se recomanda testarea acesteia inainte de aplicarea pe o suprafata mare de piele.

Nu are rezultate optime daca firele de par sunt prea scurte.

Nu este recomandata pentru unele zone ale corpului, mai sensibile, cum ar fi zona genitala sau zona faciala.

Ambele tipuri de ceara necesita a fi topite in incalzitoare de ceara, indiferent ca temperatura lor de topire este diferita.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare