Machiaj & Cosmetica

#epilare ceara #kit epilare #benzi epilat #epilatpro #epilare fara durere

Epilarea cu ceara: cum sa faci sa nu te doara

Sa te epilezi cu ceara, dar fara sa suferi pare o misiune imposibila aproape pentru fiecare femeie. Exista insa cateva trucuri pe care daca le folosesti poti reduce durerea. Iata ce trebuie sa faci!

Sase sfaturi utile

Cand decizi sa apelezi la epilarea cu ceara, asigura-te ca ai lasat parul din zona pe care vrei sa o epilezi sa creasca suficient de mult - cam cinci milimetri -, astfel incat sa poata fi smuls usor.

Apoi, evita epilarea in perioada menstruatiei, intrucat intreg organismul este mai sensibil in acele zile, iar smulgerea parului va fi o corvoada greu de suportat.

Inainte cu cateva zile, aplica pe piele o crema exfolianta pentru a ajuta si firele de par mai adanc infipte in epiderma sa "iasa" la suprafata.

Un alt sfat extrem de util ar fi ca inainte sa aplici ceara sa faci o baie calduta pentru a inmuia firele de par, dar si pentru a deschide porii. In felul acesta, eliberarea firelor va fi mult mai lejera si mult mai putin dureroasa.

Evita sa te epilezi dupa o zi de plaja pentru ca risti sa te alegi cu pete care te vor ustura rau. Ceara va elimina stratul superior al pielii, adica exact acela care a fost colorat de soare.

In plus, vara, din cauza caldurii si a transpiratiei, e posibil ca epilarea sa devina mai dureroasa. Poti scapa de aceasta problema daca inainte de epilare aplici putina pudra de talc.

Foloseste ceara de epilat

Trebuie sa stii ca pentru a obtine o piele fina pentru mai mult timp trebuie sa folosesti ceara de epilat. Alege un kit epilare care sa aiba atat rezerve de ceara, cat si incalzitor de ceara si benzi pentru epilat.

Pentru a te asigura ca nu ai o piele sensibila si pentru a evita eventualele iritatii dureroase cel mai bine este sa testezi ceara pe o portiune de piele inainte de a o folosi. Pentru fata si pentru zona inghinala foloseste benzi de ceara.

Cand ai terminat epilarea, foloseste un ulei dupa epilat. El va calma pielea si va reduce inflamatia.

Un sfat extrem de important! Nu te expune la soare imediat dupa epilarea cu ceara. Pielea este foarte sesibila si riscul de a te alege cu arsuri sau cu pete este mare. Si nici nu intra in piscina sau in apa marii pentru a nu infecta pielea.

Foto: carlitadolce1.rssing.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului