Machiaj & Cosmetica

#tratamente cosmetice #infrumusetare #dovleac #beneficii

Dovleacul, aliatul frumusetii de toamna. Ce minuni face pentru pielea ta?

Dovleacul este un tratament natural care face minuni impotriva problemelor care iti "ameninta" sanatatea pielii in sezonul rece. Exfolierea, hidratarea si hranirea intensa a pielii reprezinta principalele masuri pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a te asigura ca ai o piele superba si sanatoasa in fiecare zi! Iata de ce trebuie sa strecori zilnic dovleacul in ritualul tau de infrumusetare!

Are puternice efecte antiaging

Bogat intr-o multime de antioxidanti cu efecte antiimbatranire, dovleacul se dovedeste a fi un puternic elixir al tineretii pielii. Introdus in masti faciale si de corp, copt si pasat, dovleacul lupta cu succes impotriva formarii ridurilor, vergeturilor si intarzie aparitia semnelor imbatranirii.

Trateaza arsurile si "sterge" petele de pe piele

Printre toate substantele nutritive din dovleac ce au grija ca pielea ta sa fie mereu stralucitoare, se regaseste si beta-carotenul. Are un puternic efect antiinflamator, calmeaza arsurile pielii si ajuta la ameliorarea aspectului petelor. Dovleacul este secretul de toamna al pielii stralucitoare si sanatoase.

Hidrateaza pielea

Dovleacul combate efectul de uscare a pielii, care tinde sa se accentueze in sezonul rece, din cauza vantului si a temperaturilor scazute. Introdu-l in masti corporale, alaturi de uleiuri sau alte ingrediente naturiste puternic hidratante. Dovleacul contine minerale si vitamine esentiale pentru sanatatea pielii, dar si cantitati crescute de apa, oferind un tratament complet de hidratare a pielii.

Protejeaza impotriva cancerului de piele

Datorita concentratiei crescute de vitamina C, dar si de alti antioxidanti, dovleacul se dovedeste a fi si un puternic remediu profilactic impotriva cancerului de piele. Vitamina C stimuleaza productia de colagen, protejeaza impotriva radicalilor liberi si imbunatateste circulatia sangelui, oferind elasticitate si fermitate pielii.

Ajuta la tratarea acneei

Dovleacul abunda si in complexul de vitamine B, care are un rol esential in imbunatatirea circulatiei, in regenerarea celulara, dar si in combaterea simptomelor acneei care iti umbresc frumusetea tenului. Ajuta la curatarea in profunzime a tenului, indepartand impuritatile care accentueaza aspectul inestetic al cosurilor.

Sursa foto: Mat-na-duong-da.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare