Machiaj & Cosmetica

# alegere cosmetice #ingrijire ten #cosmetice #ten

Cum sa-ti pregatesti tenul pentru toamna

Pentru ca toamna se apropie este momentul sa iti pregatesti tenul pentru sezonul rece. Temperaturile incep sa scada, vantul incepe sa isi faca simtita prezenta, iar umiditatea aerului creste, ceea ce inseamna ca tenul tau va fi expus unor conditii total diferite de cele din perioada verii si are nevoie de o rutina diferita. O hidratare intensa, dieta adaptata sezonului si cele mai potrivite creme sunt esentiale pentru ca tenul tau sa arate perfect in aceasta toamna.

Nu scapa niciodata din vedere ca sanatatea pielii este foarte importanta. Starea generala de confort porneste inclusiv de la felul in care arata si se simte tenul tau, asadar trateaza-l cu mare atentie si cu cele mai bune creme si tratamente.

Alege produsele cosmetice potrivite tenului tau

In sezonul rece, hidratarea tenului este foarte importanta. Pentru ca temperaturile incep sa scada de la o zi la alta, va trebui sa folosesti un alt tip de crema hidratanta fata de cel pe care il folosesti vara. Nu uita nici de crema cu protectie solara. Chiar daca nu mai este la fel de cald, ca in timpul verii, razele UV sunt la fel de nocive pentru ten. Este doar un mit acela potrivit caruia atunci cand vara se termina, nu mai este necesara crema cu protectie solara. Odata cu venirea sezonului rece, este recomandat sa folosesti si o crema pentru protectia ochilor, tocmai pentru ca acestia sunt expusi luminii care isi schimba intensitatea. Alege formule pe baza de extract de alge, peptide, extract de frunze de ceai verde, extract de plante sau alte plante care au capacitatea de a revigora tenul.

Ai grija de sanatatea din interior pentru ca aceasta se reflect ape fata

Frumusetea incepe din interior, la propriu! Pentru un ten stralucitor si o piele impecabila hidratarea este esentiala, dar la fel de important este sa renunti si la anumite vicii, cum ar fi fumatul sau consumul de carbohidrati in cantitati prea mari.

Odata cu venirea toamnei, este posibil sa simti nevoia sa mananci mai mult si mai consistent decat vara. Incearca sa rezisti tentatiei de a-ti schimba alimentatia, pentru ca acest lucru se va vedea rapid si pe piele. O dieta nesanatoasa poate duce la aparitia acneei, de aceea este indicat sa consumi in continuare cat mai multe legume, fructe si sucuri naturale.

Nu uita de exfolierea tenului

Pe langa hidratare, o dieta sanatoasa si crema cu protectie solara, nu uita si de exfolierea tenului. Aceasta este o etapa peste care multe femei trec, dar care ar trebui sa faca parte din ritualul de ingrijire, inainte de a aplicarea cremei pentru zi.

Prin exfoliere, bacteriile si stratul de celule moarte sunt indepartate de pe piele. Exfoliaza pielea in fiecare zi, daca ai tenul gras, sau de 2-3 ori pe saptamana, daca ai ten normal sau nu te confrunti cu anumite probleme, cum ar fi acneea.

Nu aplica niciodata machiajul sau cremele fara sa iti cureti fata inainte, indepartand astfel bacteriile, murdaria si transpiratia.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare