Machiaj & Cosmetica

#make-up #machiaj profesionist #buze #ochi #ruj #pudra #farduri #tinuta de sarbatori

Cum sa-ti faci singura un machiaj profesionist

De multe ori le-ai invidiat pe fetele care au un machiaj “ca la carte” sau pe vedetele care sunt machiate de renumiti make-up artisti. Iti poti face si tu un asemenea machiaj acasa, urmand doar cativa pasi simpli.

Pasul 1. Curatarea tenului

Pentru ca machiajul sa fie perfect, ai nevoie de un ten curat si ingrijit. Nu uita sa te demachiezi in fiecare seara. Spala-te apoi cu un sapun special pentru ten, deoarece acestea sunt mult mai hidratante decat sapunurile obisnuite si nu usuca pielea.

Daca este nevoie foloseste un gel cu particule abrazive, pentru a curata impuritatile. Clateste-te bine si sterge fata prin tamponare cu un prosop curat si moale. Nu uita apoi sa folosesti o lotiune tonica pentru fata si o crema hidratanta, specifica tipului tau de ten.

Pasul 2. Aplica un fard corector

Aplicarea unui fard corector este esentiala, pentru a estompa diferentele de culoare ale tenului, cum ar fi cearcanele. Acesta este bine sa fie mai deschis decat fondul de ten si sa aiba o culoare mai rozalie.

Aplica fardul imprejurul ochilor, in colturile exterioare buzelor si pe comisurile nasului, cu ajutorul unei pensule speciale.

Pasul 3. Fondul de ten

Fondul de ten se gaseste in diferite texturi: spumos, lichid, cremos si compact. Cel compact este recomandat unui tip de ten gras , deoarece usuca tenul, pe cand cele lichide sau cremoase sunt recomandate tenului uscat pentru ca hidrateaza. Fondul de ten spumos este foarte usor de aplicat datorita texturii aerate, care ajuta ca acesta sa sa aplice uniform intr-un strat mult mai subtire decat cel cremos.

Daca aplici fondul de ten cu ajutorul degetelor, acesta va fi mult mai uniform si va avea un aspect mai natural.

Pasul 4. Pudra pentru fixarea machiajului

Daca vrei un machiaj de durata, foloseste o pudra pentru fixare. Aplic-o pe toata fata sau doar in zona „T” unde tenul este mult mai gras. Poti folosi o pudra care are aceeasi nuanta ca fondul de ten, sau una transparenta.

Pudra pentru fixare, prelungeste „viata” machiajului si previne aparitia eventualelor pete. De asemenea, este utila in special pentru persoanele cu un ten gras, deoarece absoarbe excesul de sebuum.

Aplica aceasta pudra cu o pensula speciala.

Pasul 5. Conturul ochilor

Foloseste un eyeliner sau un creion de ochi pentru contur. Pe timpul zilei opteaza pentru un contur subtire, aplicat pe linia genelor de pe pleoapa mobila. Pentru un machiaj de seara poti opta pentru un contur mai sofisticat si spectaculos, precum contururile cu colturi accentuate si ascendente in colturile ochilor. Cel mai bine este sa alegi tipul de contur potrivit ochilor tai.

Dupa trasarea conturului, adauga putin fard de pleaope negru peste contur, pentru a-l fixa si pentru a nu se vedea culoarea prea drastic.

Pasul 6. Fardul de pleoape

Cel mai bine este sa folosesti farduri ce-ti scot culoarea ochilor in evidenta. Astfel, poti folosi:

-pentru ochii albastri: bleu, argintiu, gri sau lila;

-pentru ochii caprui: maron , auriu, bej, kaki, portocaliu sau verde;

 -pentru ochii verzi: verde, crem, maron, bej sau auriu;

-pentru ochii negri : auriu, bej sau maron.

Odata ce ti-ai ales culoarea de baza, aplic-o pe pleoapa in mod uniform. Foloseste apoi putin fard alb, pentru a deschide culoarea in colturile din interior ale ochilor, iar in colturile exterioare foloseste o culoare mai inchisa din aceeasi nuanta.

Pasul 7. Rimelul

Daca nu ai gene proeminente, poti folosi un rimel special pentru alungire si curbare . Acesta va da volum genelor tale si in acelasi timp le va pune in valoare.

Aplica rimelul incepand cu pleoapa inferioara, pornind de la radacini, pana la varfurile. Operatiunea de rimelare se efectueaza incepand de la unghiul intern si terminand cu unghiul extern. Procedeul de rimelare a genelor de pe pleoapa superioara este similar.

Pasul 8. Buzele

Pentru buze poti folosi un ruj sau un gloss, simplu sau poti aplica in prealabil cu un creion pentru contur.

Daca doresti aplicarea unui contur, foloseste un creion care este doar cu o nuanta mai inchis decat rujul. Aplica apoi gloss-ul sau rujul cu ajutorul pensulei speciale, avand grija sa nu depasesti conturul.

Pentru a indeparta surplusul inestetic de ruj/gloss musca usor un servetel sau un disc demachiant.

Daca folosesti un ruj puternic, foloseste pentru ochi un machiaj cat mai natural. Iar daca optezi pentru un machiaj sofisticat al ochilor, un luciu transparent sau o nuanta de ruj cat mai apropiata de culoarea naturala a buzelor tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare