Machiaj & Cosmetica

#oval #machiaj #forma fata

Cum sa obtii un contur perfect al fetei cu ajutorul machiajului

O fata este considerata forma perfecta. Daca natura nu te-a inzestrat cu conturul ideal, produsele de machiaj te pot ajuta sa corectezi acest defect . Iata cateva trucuri care iti vor oferi o fata perfecta.

 

Principiile care stau la baza „sculptarii” fetei sunt conturarea si iluminarea corecta prin produsele de machiaj potrivite tenului tau. In principiu, tot ceea ce subliniezi iese in evidenta, iar ceea ce conturezi sunt partile pe care vrei sa le ascunzi. Asadar, pune-ti in evidenta punctele forte si ascunde-ti defectele. Pentru aceasta, vei avea nevoie de trei nuante diferite de .

  • prima ar trebui sa se potriveasca exact cu pielii tale.
  • a doua iti va servi pentru a-ti sublinia atuurile. De aceea, acesta va trebui sa fie cu o nuanta mai deschisa decat prima, insa din aceesi gama.
  • a treia va fi nuanta de contur , asa ca acesta trebuie sa fie cu o nuanta mai inchisa decat prima.

Pasul 1. Aplica fodul de ten, in nuanta care se potriveste exact pielii tale, pe toata fata. Incearca sa vizualizezi apoi o forma ovala a fetei tale. Extremele ovalului trebuie localizate la nivelul barbiei si al fruntii, de la varful acesteia pana la cel mai ascutit punct al barbiei.

Pasul 2. Este timpul sa folosesti al doilea fond de ten , nuanta cu care vrei sa iti pui in evidenta atuurile. Punctele pe care vrei sa le scoti in relief sunt zona din jurul ochilor (cearcanele), fruntea si barbia. Sunt zingurele zone care se incadreaza in interiorul ovalului vizualizat, asa ca tine cont de acest contur invizibil si nu trece in cealalta extrema, cea a defectelor.

Evidentierea va atrage privirea celorlalti asupra acestora, iar ochiul nu va mai percepe micile defecte. Secretul este sa imbini perfect cele doua nuante de fond de ten, pentru a nu se observa diferenta. Pentru o aplicare mai buna, incalzeste fondul de ten pe mana si aplica-l cu degetele. Taparea cu varful degetelor te va ajuta sa realizezi trecerea corect de la o nuanta la alta.

Pasul 3. Aplica fondul de ten mai inchis pentru a contura zonele care nu se incadreaza in forma ovala: pometii si linia parului. Nuanta inchisa va contura usor aceste zone, facandu-le sa para mai inguste. Alege produse din aceeasi gama de fond de ten, pentru ca acestea isi vor pastra aceeasi textura si iti va fi mai usor sa le imbini.

Pasul 4. Pentru a finisa rezultatul, aplica pudra pe toata fata, de data aceassta intr-o singura nuanta, cea de baza. Pentru un plus de stralucire, obtine un cu ajutorul unui , aplicat la nivelul pometilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare