Machiaj & Cosmetica

#homemade #piele #cosmetica

Cum sa obtii o piele mai ferma cu ingrediente naturale

Pielea incepe sa-si piarda fermitatea atunci cand este afectata de factorii de mediu si produsele cosmetice cu multe ingrediente sintetice. Afla care sunt cele mai simple remedii pentru piele mai ferma, pe care poti sa le prepari chiar tu, cu ingrediente naturale .

Scaderile bruste de greutate sunt o cauza importanta a pielii lasate. Poluarea, expunerea la soare si imbatranirea fac adesea pielea sa-si piarda fermitatea. Daca produsele cosmetice din comert destinate redarii fermitatii pielii nu au efectul dorit, incearca cateva tratamente naturale , usor de facut acasa.

Fie ca e vorba de fata si gat sau de sani, abdomen si zona decolteului, tratamentele naturale te-ar putea ajuta sa redai pielii tale fermitatea. Vezi care ingrediente naturale actioneaza cel mai bine pentru o piele mai ferma:

 

1  Fulgi de ovaz si lapte batut

 

Un tratament recunoscut pentru o piele mai ferma este amestecul de fulgi de ovaz cu lapte batut.

Amesteca o jumatate de ceasca de fulgi de ovaz fierti cu un sfert de ceasca de lapte batut. Aplica pe zonele afectate. Pentru a nu murdari nimic in jur, poti acoperi zona pe care ai aplicat amestecul cu celofan sau cu un prosop.

Pastreaza masca pe piele pana cand se usuca, apoi clateste-o cu apa calduta.

Efectul astringent al acidului lactic se combina cu proprietatile de exfoliere ale fulgilor de ovaz si vei observa imediat ca pielea ta este mai ferma si mai moale.

 

2  Banane

 

Bogate in vitaminele C, A, B6 si B12, bananele contin si cantitati mari de potasiu si magneziu. Acizii din banane te ajuta sa exfoliezi celulele moarte din piele, iar pielea ta isi va recapata stralucirea si fermitatea.

Amesteca in blender doua banane coapte de marime medie si aplica piure-ul in zonele delicate, in care pielea ta si-a pierdut cel mai mult fermitatea.

Poti acoperi pasta de banane cu o folie de celofan pentru ca amestecul sa nu curga. Dupa 15 minute, spala-te cu apa calduta.

Pentru cele mai bune efecte ale mastii de piele cu banane este recomandata aplicarea ei saptamanala.

 

3  Drojdie, suc de mere si iaurt

 

O reteta buna pentru pielea care si-a pierdut fermitatea trebuie sa contina "AHA" (alfa-hidroxizi acizi), componenti chimici folositi in multe creme de ingrijire.

Acidul lactic din iaurt si acidul malic din sucul de mere asigura pielii necesarul de AHA pentru fermitate, in timp ce drojdia de bere incurajeaza innoirea celulelor din piele.

Dizolva 25 de grame de drojdie de bere in 60 ml de suc de mere proapat stors. Toarna amestecul obtinut peste 30 ml de iaurt (natural, fara arome).

Aplica amestecul obtinut in zonele afectate, lasa-l sa actioneze timp de 15 minute si apoi clateste bine zonele.

 

4  Varza si faina de orez

 

Varza contine vitaminele A, B, C si E, necesare procesului de regenerare a pielii tale.

Amesteca doua sau trei frunze medii de varza cu o lingurita de faina de orez si albusul unui ou in mixer si adauga apa pentru a obtine o pasta omogena. Poti adauga si trei picaturi de ulei de masline, pentru pielea uscata.

Aplica amestecul pe piele fara sa o masezi si lasa-l sa actioneze timp de cateva minute, pana cand simti ca pielea a devenit mai ferma. Spala apoi zonele pe care ai aplicat amestecul si observa efectele benefice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare