Machiaj & Cosmetica

#piele #alb natural #stil #crema #pete

Cum sa obtii o piele mai alba in mod natural

Petele, punctele negre, cearcanele, pistruii nu sunt tocmai trasaturi pe care toti le apreciaza. Timpul trece si odata cu varsta, culoarea pielii se schimba si capata o nuanta mai intunecata. Asta e, trebuie sa inveti sa recunosti ca batranetea este o etapa in viata fiecaruia si lasa urme.

Dar asta nu inseamna ca nu poti sa eviti efectele neplacute ale acesteia si sa cosmetizezi putin aceste urme.

Trage cu ochiul la trucurile prezentate mai jos si o sa ai o piele sanatoasa si luminoasa ca la 20 ani.

Lupta impotriva efectelor negative ale soarelui

Te incalzeste, te mangaie si te dezmiarda cu razele lui. Iti aduce zambetul pe buze si momente de liniste atunci cand il cauti. Soarele este prietenul tau, insa, nu trebuie sa uiti ca pe cat de placut si dragastos poate fi sufletului tau, pielii tale ii poate cauza neplaceri.

Tocmai de aceea este foarte bine sa folosesti intodeauna o crema de fata sau de corp cu factor de protectie SPF. Nu numai ca vei scapa astfel de imbatranirea pielii si pierderea luminozitatii dar vei preveni si aparitia cancerului de piele cauzat de razele ultra-violete.

SPF-ul este raportul dintre doza minima care produce eritemul (roseata) tenului protejat cu crema respectiva si doza minima care produce inrosirea tenului neacoperit de nicio crema. Pentru o protectie cat mai buna, cauta produsele care au inscrisa pe ambalaj o valoare cat mai mare a SPF-ului.

Exfoliaza-ti pielea cel putin o data pe saptamana

Fa un tratament de exfoliere cel putin o data pe saptamana pentru a indeparta celulele moarte si a-ti lumina pielea. Amesteca doua linguri de faina de ovaz cu doua linguri de zahar brun si un sfert de ceasca de lapte pana obtii o pasta. Cu un buretel sau un disc demachiant freaca usor fata si corpul pentru a obtine o piele catifelata si ferma.

Foloseste extract din lemn dulce

Extractul de lemn dulc contine glabridin, o substanta care actioneaza ca un agent de albire natural. Aplica un strat subtire facut din acest extract pe fata si pe corp, in locurile pe care le crezi tu mai intunecate inainte sa te speli si sa folosesti cremele zilnice.

Extractul de lemn dulce il poti gasi in orice plafar sau poate fi comandat online. Fii atenta sa depozitezi sticluta intr-un loc rece si umbros, pentru a-si pastra prospetimea. Foarte important, inainte de a folosi acest produs, testeaza-l pe podul palmei pentru a te asigura astfel ca nu suferi de vreo reactie alergica.

Fa-ti o masca home-made

O masca faciala facuta chiar de tine acasa nu numai ca te va ajuta in procesul tau de albire a pielii dar iti va furniza si cateva momente de relaxare si o posibilitate sa-ti faci ordine in ganduri. Pune intr-un bol pasta din extract de santal, suc de lamaie, suc de rosii si suc de castraveti. Amesteca-le pana se formeaza o pasta. Aplica produsul pe fata si lasa-l pana se usuca. In acest timp intinde-te pe canapea, inchide ochii si relaxeaza-te. Dupa o jumatate de ora, clateste-te bine pe fata si foloseste o crema hidratanta . Prepara acest amestec o data pe saptamana pentru o piele catifelata si stralucitoare.

Alege doar produsele cu ingrediente naturale

Pe piata sunt o groaza de produse cosmetice care mai de care mai frumos prezentate si atent promovate. Fiecare ti se arata ca avand cele mai bune si miraculoase ingredinte... binenteles toate naturale. Insa de multe ori nu este asa. Strategiile de marketing folosite de acest gen de companii nu numai ca te vor induce in eroare dar pot fi daunatoare pielii. Cel mai bine, pentru a evita sa cumperi produse care in loc sa-ti faca o ten mai luminos si mai tanar, contribuie la grabirea procesului de imbatranire, asigura-te ca produsele pe care le cumperi contin extract de:

• Struguri;
• Dude;
• Lemn dulce;
• Vitamina C;
• Radacina de nuca de cocos.

Un stil de viata sanatos

Oricate produse cosmetice ai folosi, daca nu ai un stil de viata sanatos, tot degeaba. Astfel, nu uita: mesele regulate, un somn de 8 ore, multe lichide consumate si activitatea fizica sustinuta sunt secretul tineretii vesnice si al unui corp perfect sanatos.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare