Machiaj & Cosmetica

#ten #machiaj #stil #sprancene #gene #mascara #blush #ruj

Cum sa machiezi tenul palid

Machiajului tenului palid se confrunta cu doua probleme: nuante prea deschise te vor introduce in anonimat, accentuand paloarea acestuia, iar cele prea inchise te pot face sa arati vulgar. Invata sa folosesti culorile ideale si sa iti pui in valoare nuanta palida a pielii.

 

 

Pasul 1. Fondul de ten

Pielea palida se confrunta de multe ori cu probleme ca roseata sau diferite imperfectiuni. Primul pas este sa le acoperi cu ajutorul unui corector apoi sa uniformizezi aspectul tenului aplicand fondul de ten.

Partea dificila o constituie alegerea nuantei fondului de ten. Tonurile dechise se gasesc destul de greu, mai ales cand este vorba de o piele translucida. Daca nu reusesti sa gasesti un fond de ten care sa ti se potriveasca, nu ezita sa cumperi doua nuante pe care sa le amesteci.

Nu aplica insa o nuanta mai inchisa decat cea a tenului, pentru ca risti sa arati ca si cum ai purta o masca. Aplica produsul atat pe fata, cat si pe gat si decolteu, pentru ca trecerea sa nu fie vizibila.

Pielea deschisda este predispusa la imbatranire, asa ca alege un produs care sa contina factori de protectie. Ca o alternativa, poti aplica inainte o crema cu factor de protectie, apoi fondul de ten.

Pasul 2. Anticearcan

Pielea din jurul ochilor poate fi atat de deschisa incat se pot observa vasele de sange. Pentru a evita acest lucru, foloseste intotdeauna anticearcan. De asemenea, anticearcanul ar trebui sa fie mai deschis decat fondul de ten, cu aproximativ una sau doua nuante.

Pasul 3. Fardul pentru ochi

Daca ai avut impresia ca tenul deschis cere doar culori cuminti, pale, care sa nu se observe prea mult, afla ca de fapt, indicatiile specialistilor sunt altele. Tenul palid iti ofera posibilitatea de a folosi o paleta variata de culorii vii, atata timp cat acestea se potrivesc caracteristicilor tale.

Opteaza pentru tonurile reci de gri, alb, albastru inchis sau verde. De asemenea, din gama nuantelor calde, tonurile de maro arata excelent pe pielea deschisa. Pentru un machiaj de seara , alege un smokey eye, insa incearca sa nu fie prea agresiv.

Pasul 4. Blush -ul

In ceea ce priveste blush-ul, nu exagera cu aplicarea acestuia, in caz contrar risti sa arati ca un clovn. Opteaza pentru fardurile crema, in nuante delicate de roz pal sau culoarea piersicii, pentru a obtine obraji imbujorati cu un aspect cat mai natural. Zambeste si aplica blushul pe pometi, pentru ca astfel vor marca zona in care rosesti in mod natural. 

Pasul 5. Rujul

Pune-ti in evidenta buzele prin culori puternice, pentru ca tenul iti permite sa abordezi aproape orice nuanta. Pune accentul pe o paleta de rosu, roz sau coral. Pentru ca acestea sunt nuante “pretentioase”, ajute-la sa arate exceptional avand un alb al dintilor impecabil.

Citeste si:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului