Machiaj & Cosmetica

#ingrijire par #par #plaja #piscina #protejare par

Cum sa iti protejezi si sa iti ingrijesti parul la plaja sau la piscina

Cu siguranta le invidiezi pe numeroasele celebritati care apar in ipostaze fresh tot timpul si reusesc sa aiba un par superb, chiar si la plaja. Acum insa nu trebuie sa te mai uiti cu invidie la acestea, deoarece exista cateva trucuri pe care ti le poti face chiar si tu, pentru a avea un par fermecator in timpul vacantelor sau la plaja. Iata cateva dintre acestea:

1. Ai grija de culoarea ta

Daca ai parul vopsit sau tocmai ti-ai l-ai coafat ori ti-ai facut un permanent, insa te pregatesti sa pleci la plaja ori in oras, acopera-ti parul cu o palarie sau cu o esarfa, daca ai de gand sa stai mai mult la soare.

Studiile recente au aratat ca expunerea la UV incetineste cresterea parului si, in plus, UVA SI UVB descompun proteinele parului si pot duce la estomparea culorii, facandu-l fragil si fad.

2. Foloseste masti de par

Vara este bine sa iti aplici pe par o masca, cel putin o data pe saptamana, pentru a reda parului vitalitatea si fermitatea de care are nevoie. Cele mai bune masti sunt cele care contin unt de shea, pentru stralucire, ulei de argan, pentru hidratare, sau ulei de prune ori proteine de matase, pentru un par matasos si moale.

3. Aplica produse de par pentru protectie solara

Pentru a evita deteriorarea parului in timpul verii, mai ales in perioada vacantei la mare, este esential sa utilizezi cat mai multe produse pentru par cu filtre UV, care ajuta la o buna protectie impotriva razelor solare extrem de puternice.

4. Protejeaza-ti parul de cuprul din apa din piscina

Daca te pregatesti sa mergi la piscina, spala-te mai intai pe par cu apa de la robinet. Aceasta se impregneaza in par si te fereste de absorbtia cuprului din apa din pisicina. In general, la piscina, cuprul din apa iti afecteaza parul, si nu clorul.

5. Spala-ti parul dupa fiecare iesire din apa

Pentru a-ti mentine parul cat mai sanatos si pentru a elimina rapid orice fel de substante din apa care ti-ar putea deteriora parul, incerca sa te speli pe par de fiecare data dupa ce iesi din piscina. De asemenea, este bine sa iei la tine si un sampon, pentru o curatare mai profunda.

Sursa foto: fashionavecpassion.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare