Machiaj & Cosmetica

#tattoo #semi-permanent #henna #permanent #tatuare #salon #tatuaj #bucuresti

Cum sa iti alegi modelul tatuajului

Te-ai decis: vrei un tatuaj. Nu mai este cale de intoarcere, dar nu stii prea bine ce anume cauti. Vrei sa te folosesti de tatuaj ca de o forma de exprimare, iti doresti sa fii mai sexy pentru partener sau pur si simplu crezi ca e “cool” sa iti pictezi corpul permanent? Pentru ca designul este cel care da tonul, iata cativa pasi care te pot ajuta sa gasesti modelul care ti se potriveste.

 

 

Pasul 1. Hotaraste-te asupra designului

In primul rand, gandeste-te care este motivatia ta pentru care iti doresti un tatuaj. Vrei sa iesi in evidenta? Atunci trebuie sa cauti un design care sa fie de efect si sa transmita imediat un gand, o stare de spirit , esenta personalitatii tale. Unele persoane prefera sa isi faca un tatuaj doar pentru ca simt ca in felul acesta pot aduce un semn de apreciere celor dragi sau se pot declara fan adevarati ai unui cantaret, fotbalist etc. Un astfel de tatuaj, mai personal, nu trebuie sa fie expus neaparat lumii intregi. Posibilitatile pot continua in functie de situatia in care te afli. Asadar, inainte de a alege designul, gandeste-te la urmatoarele lucruri:

  • ce simbolizeaza pentru tine acel tatuaj, care este motivatia ta pentru a face o asemenea schimbare
  • cat de vizibil vrei sa fie
  • ce dimensiune ti-ai dori sa aiba tatuajul
  • in ce parte a corpului vrei sa fie expus

Printre cele mai cautate tatuaje sunt modelele tribale, simbolurile, portretele, numele unor persoane dragi, fraze celebre sau reprezentative pentru o anumita persoana, date ale unei ocazii speciale .

Alcatuieste-ti o lista cu posibile tatuaje si nu te grabi in decizia aleasa. Important este ca acel tatuaj sa iti placa si a doua zi, si sa nu fie doar o alegere de moment.

Incearca sa vizualizezi cum ai arata cu un astfel de tatuaj. Crezi ca ti-ar fi rusine sa te duci la serviciu, iar colegii tai sa observe noua ta schimbare? Crezi ca ti-ar afecta statutul profesional? Risti sa fii catalogat drept o fire rebela, un om neserios si sa pierzi, astfel, oportunitati importante de job? Daca lucrezi intr-un mediu mai office, unde tu detii si o functie de conducere, sau cel putin aspiri la una, cum crezi ca te vor privi angajatii tai daca iti vor observa tatuajul? Crezi ca te vor mai lua in serios sau risti sa ajungi subiectul lor de glume?

Cum crezi ca te vei simti peste 5 ani cu acest tatuaj? Va mai fi reprezentativ, indiferent de schimbarile prin care vei trece, sau ti-ai ales un simbol general, care ai vrea sa te insoteasca toata viata? Daca atunci cand erai mai tinerel, puteai sa iti tatuezi tot felul de simboluri teribiliste, cum te vor privi copiii tai cand vor observa reminiscentele din adolescenta?

Pasul 2. Alege locul tatuajului

Esti liber sa iti tatuezi orice zona a corpului, dar, iarasi, nu actiona in functie de primul impuls. Pentru a decide zona, va trebui sa te consulti si cu artistul care iti va realiza tatuajul. De ce? Pentru ca nu orice model va arata bine oriunde pe corp.

Pielea nu este dreapta la fel ca si hartia, asa ca designul din catalog trebuie sa fie adaptat pielii tale. Un tatuaj realizat pe brat nu va arata la fel ca un tatuaj realizat pe abdomen. Apoi, la fel ca si in cazul in care ai fost nevoit sa te gandesti la design, trebuie sa te hotarasti cat de vizibil vrei sa fie,  scopul pentru care vrei sa iti faci un tatuaj si daca acesta se va armoniza cu viata ta personala si profesionala.

Printre cele mai cautate zone pentru tatuaj sunt bratele, gleznele, incheieturile, ceafa (acestea sunt si cele mai dureroase), spatele, umerii, abdomenul (una dintre cele mai cautate zone; doamnele insa ar trebui sa fie atente, pentru ca o sarcina ar putea deteriora modelul tatuajului).

Marimea designului va contribui foarte mult in alegerea zonei, Pentru umeri sau spate, poti alege orice dimensiune de tatuaj. Aceste parti sunt recomandate mai ales pentru modelele de dimensiuni mai mari. Gleznele, incheieturile, abdomenul vor arata foarte sexy cu un tatuaj – simbol, de dimensiuni mai reduse.

Pasul 3. Cauta salonul unde sa iti realizezi tatuajul

Vrei sa ramai cu tatuajul toata viata sau preferi ceva semi-permanent ? In functie de gusturile tale, trebuie sa cauti si salonul. Apoi, alege cea mai buna oferta, insa nu face rabat la calitate atunci cand vine vorba de igiena tatuajului si experienta personalului. Pentru mai multe informatii, citeste articolul "Unde iti faci un tatuaj in Bucuresti".

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare