Machiaj & Cosmetica

#sfaturi machiaj #iuluminator #folosire iluminator #iluminator fata

Cum sa folosesti corect iluminatorul

Iluminatorul este o completare indispensabila pentru un machiaj perfect. Acesta ofera un aspect sanatos si tanar tenului, dar acopera si orice urma de oboseala. Totusi, pentru a obtine un machiaj ideal, exista cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand aplici iluminatorul.

Cand se foloseste iluminatorul?

Iluminatorul nu se utilizeaza in fiecare zi. Acesta se aplica in general pentru a oferi vitalitate tenului. De aceea este perfect pentru zilele in care chipul tau prezinta urme vizibile de oboseala sau stres si este ideal pentru machiajul de seara.

De asemenea, iluminatorul este perfect pentru iarna, deoarece el lumineaza fata si ii da un aspect natural, chiar si atunci cand temperaturile scazute isi lasa amprenta pe chipul tau.

Tipuri de iluminatoare

Exista doua tipuri de iluminatoare: lichid si pulbere. Totul depinde de preferintele tale. Iluminatorul lichid se poate aplica cu degetele prin atingeri usoare. Poti aplica iluminatorul pe arcul de spranceana si pe pleoapa.

Daca preferi iluminatorul pudra, acesta trebuie aplicat in aceleasi zone, insa cu ajutorul unei perii speciale, pentru a evita imprastierea inestetica a acestuia.

De asemenea, daca aplici iluminatorul pe pometi, porneste din cel mai inalt punct al obrazului si mergi inspre tample, pentru a obtine un efect surprinzator. Daca vrei sa pui accent mai mult pe privire, aplica iluminatorul pe arcade. In aceste zone, acesta va avea efectul unui facelift uimitor.

Nu uita ca iluminatorul nu este un corector

Nu aplica niciodata iluminator pentru a corecta cearcanele. Acesta nu va face decat sa le scoata si mai tare in evidenta si sa ofere un aspect urat tenului.

Pentru a putea beneficia de un machiaj perfect, mai intai trebuie sa aplici un primer, corectorul, fondul de ten si apoi sa oferi vitalitate si stralucire tenului tau cu ajutorul iluminatorului.

Daca il combini si cu nuante de fard aprinse sau intunecate, machiajul tau va arata fabulos. In plus, in momentele in care esti pe graba, pentru a-ti reimprospata chipul, poti aplica un fard pastelat si iluminator, iar tenul tau ca arata fresh rapid.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare