Machiaj & Cosmetica

#stil #beauty #make-up #machiaj #frumusete #criza financiara

Cum sa economisesti banii la salonul de infrumusetare

In vreme de criza financiara, parca nici nu iti mai vine sa te ingrijesti, mai ales sa mai treci si pe la salonul de cosmetica. Nu iti rapi insa aceste mici placeri, ci invata sa faci economii. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa economisesti banii atunci cand vine vorba de frumusete.

Daca nu vrei sa treci de prea multe ori pe la salon pentru a-ti reface tunsoarea, apeleaza la un mic truc: onduleaza-ti parul. Chiar daca tunsoarea ta isi mai pierde din forma, nimeni nu va observa straturile neuniforme sau firele rebele daca alegi sa iti ondulezi usor parul.

Inainte de a-ti face suvite, spune-i stilistului de cate ori esti dispusa sa treci pe la coafor pentru improspatarea acestora. Daca iti doresti doar trei programari pe an, atunci stilistul iti va realiza suvite mai putine si mai subtile.

Daca parul tau este fin sau beneficiaza de volum, spune-i stilistului sa iti realizeze suvite doar la suprafata. Acesta metoda este mai rapida si mai ieftina, iar parul tau va arata mai bogat pentru ca suvitele inchise care se afla sub cele deschise vor crea iluzia de adancime.

Sari peste tratamentul cu balsam al saloanelor. In schimb, cumpara un balsam de par de la orice magazin, adauga in compozitia acestuia un sfert de pahar de ulei de masline (o parte ulei de masline, trei parti balsam) si incalzeste amestecul in cuptorul cu microunde. Aplica noul balsam incepand de la varfuri, piaptana-ti parul si acopera-l cu o masca din plastic. Asteapta cel putin 15 minute pana sa clatesti parul.

Investeste in aproximativ patru tunsori de calitate pe an. O tunsoare realizata de un profesionist va determina si cum va arata parul tau peste cateva luni. Acesta va creste foarte frumos, mentinadu-si forma si in plus, te va impiedica sa treci prea des pe la salon.

De asemenea, un alt truc pentru a economisii banii cand vine vorba despre tunsoare este sa iti realizezi prima forma la un stilist de renume apoi sa apelezi la asistentii acestuia pentru a o intretine.

Daca obisnuiesti sa iti vopesti parul, foloseste un sampon special conceput pentru culoarea pe care o folosesti. In felul acesta, iti vei intretine parul si nu va trebui sa apelezi prea des la vopsea.

Pentru a nu te duce saptamanal la salon ca sa iti intretine manichiura, dar si pentru a mai economisi ceva timp, renunta la oja inchisa la culoare. Atunci cand aceasta se ciobeste, se observa imediat. In schimb, apeleaza la lacurile deschise, care nu necesita atat de multa atentie.

Invata cum sa economistesti si banii pentru produsele cosmetice


Cumpara farduri trio. Toate nuantele sunt deja coordonate, asa ca vei avea intr-un singur produs fardul de baza, un iluminator pentru arcade si coltul pleoapelor si un fard inchis ce poate juca si rol de contur.

Pentru a mai economisi fondul de ten, dar si pentru a obtine un look natural , foloseste mai putin produs decat de obicei, dar adauga si putina apa.

Daca ai nevoie sa acoperi roseata sau acneea, nu cumpara un corector separat. Foloseste fondul de ten, aplicandu-l direct din tub pe zona pe care vrei sa o acoperi.

Citeste mai multe tipsuri in articolul 8 trucuri despre cum sa faci economie la produsele cosmetice

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului