Machiaj & Cosmetica

#fotografie #make-up #machiaj #cosmetice #stil

Cum sa arati bine in poze

Atunci cand vine vorba de poze, intotdeauna mergi la noroc. Niciodata nu stii ce machiaj sa abordezi astfel incat rezultatul sa arate la fel de bine ca si realitatea. Iata cateva trucuri de care sa tii cont atunci cand te pregatesti sa iti faci poze.

 

 

Pasul 1. Uniformizeaza aspectul tenului

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont este faptul ca nuanta fondului de ten trebuie sa se potriveasca exact cu pielea fetei tale, dar si cu restul corpului, unde nu ai aplicat acest produs. Daca exista diferente vizibile de culoare intre gat si fata, atunci incearca sa combini nuante de fond de ten sau sa aplici pudra astfel incat sa uniformizezi aspectul pielii. Orice detaliu se va observa in poza, asa ca ar fi indicat sa obntii in primul rand, un look fara cusur.

Pasul 2. Tine cont de lumina

Daca pozele vor fi efectuate intr-o lumina naturala, atunci ce vezi in realitate va fi exact rezultatul din poza. Incearca sa mentii un machiaj neutru si discret. Fii atenta atunci cand aplici blush -ul, pentru a nu scoate din context obrajii. Nu este neaparat nevoie sa folosesti fond de ten, daca pielea ta nu prezinta imperfectiuni.

Lumina artificiala face ca trasaturile tale sa para sterse in fotografie. Pentru a-ti readuce expresia la viata, este nevoie de anticearcan si fond de ten. De asemenea, defineste un pic mai mult trasaturile, conturandu-ti ochii si buzele.


Pasul 3. Cateva trucuri pentru fiecare tip de fotografie

Trucuri pentru fotografiile alb-negru:

  • Pozele alb-negru vor face ca nuantele puternice de machiaj sa para mai inchise, cateodata apropiindu-se chiar de negru, asa ca alege-ti culorile cu moderatie.  
  • Asigura-te ca ai indepartat orice urma de sebum, in special in zona T, inainte de a aplica fondul de ten.
  • Acopera imperfectiunile si ofera pielii un look mat, insa nu exagera cu folosirea produselor cosmetice, pentru ca risti sa arati mult prea artificial.
  • Asigura-te ca te-ai accentuat corespunzator trasaturile. Asta inseamna ca trebuie sa ai o mana ferma si sa aplici cu precizie conturul de ochi sau de buze, la fel ca si in cazul blush-ului.
  • Evita nuantele care contin particule de sclipici , pentru ca vor parea ca “inghetate” pe pielea ta.  
  • Nu folosi autobronzantul, pentru ca este posibil sa para ca si cum ai fi murdara. Pentru un aspect sanatos, este suficienta aplicarea blushului.


Trucuri pentru fotografiile color:

  • Filmul color este mult mai sensibil la nuantele de verde si rosu. Pielea rosiatica din jurul ochilor sau a obrajilor va arata si mai pronuntata in poze, asa ca este important sa estompezi aceasta roseata cu ajutorul produselor cosmetice.
  • Foloseste o cantitate rezonabila de pudra. La un cadru mai aproape de tine, risti sa iti evidentiezi mcii peri faciali.
  • Fardurile prea inchise la culoare se vor arata mult prea dure in poze, asa ca incearca niste nuante medii ca intensitate.
  • Pentru buze, foloseste o nuanta mai inchisa sau mai puternica decat cea pe care o utilizezi iin mod obisnuit.

Citeste si:

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului