Machiaj & Cosmetica

#ten catifelat #masti faciale #ingrijire ten #masti

Cum sa ai un ten catifelat peste noapte

Cand vine vorba de tratamente de infrumusetare si mai ales de sanatatea pielii tale, in special a tenului, caruia trebuie sa ii acorzi o atentie deosebita, primul lucru pe care orice femeie si-l doreste este ca tratamentele sau mastile sa fie simplu de preparat acasa.

 

Ulterior, ne dorim trucuri care sa functioneze eficient, dar sa nu ia mult timp, ci sa se vada rezultatele de la o zi la alta, ceea ce este absolut imposibil. Vrem sa vedem efecte imediate si nu vrem sa ne cheltuim jumatate din venitul lunar pe produse scumpe si, cel mai probabil, ineficiente.

Daca pana acum credeai ca frumusetea costa multi bani si foarte mult timp, inseamna ca nu stii inca aceste trucuri care functioneaza, la propriu, peste noapte, pe care le gasesti chiar in bucataria ta.

Si nu, nu iti imagina ca viei avea nevoie de operatii estetice sau de asa-zisele creme-minune. Iti trebuie doar cateva minute libere inainte de culcare si cateva ingrediente naturale pe care, cel mai probabil, le ai deja in casa. Sa vedem ce masti sunt atat eficiente, cat si simple de preparat si care ofera rezultate rapide.

1. Masca cu lapte si turmeric

Turmericul are efecte anti-bacteriene si antiseptice, care ofera stralucire pielii. Laptele crud contine acid lactic, care ajuta la obtinerea unui ton uniform al pielii si care hidrateaza foarte bine pielea.

Ingrediente: 4 lingurite de praf turmeric si 5-6 lingurite lapte crud.

Metoda: Amesteci turmericul si laptele crud, pana obtii o pasta, care trebuie aplicata pe toata fata, gat si decolteu. Trebuie sa actioneze 15-20 de minute, dupa care se clateste cu apa calda.

2. Masca cu ovaz si miere de albine

Mierea de albine este cunoscuta ca fiind cel mai natural antioxidant si antiinflamator, care ajuta la tratarea pielii uscate si indeparteaza celulele moarte ale pielii. Mierea este un hidratant fantastic. Ovazul absoarbe excesul de ulei de pe piele si ajuta la reducerea acneei, este de asemenea, un foarte bun antioxidante si antiinflamator.

Ingrediente: 1 lingura. Ovaz si 1 lingura. Miere

Metoda: Se amesteca mierea si ovazul foarte bine, dupa care se lasa cinci minute pana cand ovazul de inmoaie. Se aplica uniform pe fata si se indeparteaza cu apa calda dupa 20-30 de minute. Masca va hidrata si va repara pielea in totalitate.

3. Aloe vera pentru un ten fara imperfectiuni

Extractul pur de aloe vera este o substanta care poate face adevarate minuni in timp ce dormi! Este calmant, are calitati vindecatoare, ajuta la vindecarea arsurilor solare si a tenului iritat si poate sa te scape pana si de acnee, care stim bine ca este principalul inamic al tuturor.

Aplica un strat subtire de aloe vera pe fata (asigura-te ca folosesti un gel de aloe vera 100% pur, care sa nu contina ingrediente artificiale – il poti procura de la plafar sau farmacie) si lasa-l sa actioneze ca o masca peste noapte. Dimineata curata tenul cu un demachiant usor si clateste cu apa rece.

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare