Machiaj & Cosmetica

#truse de machiaj #stil #produse cosmetice #machiaj si cosmetica #reciclare produse cosmetice #truse cosmetice

Cum reciclezi produsele cosmetice de prisos

Daca ai acumulat multe lotiuni, creme sau sampoane pe care nu le folosesti, ti-ai putea fi util sa afli cum reciclezi produsele cosmetice de prisos. Majoritatea femeilor detine cate o colectie mai mare sau mai mica de produse de ingrijire cu arome, texturi sau culori pe care nu le agreeaza. Din fericire, exista cateva moduri prin care poti sa reciclezi aceste achizitii aparent inutile, pentru a recupera o parte din investitie.

In loc sa irosesti fara folos produsele cosmetice pe care le-ai uitat de multa vreme intr-un colt obscur al dulapului, invata sa le reciclezi pentru a fi utile apoi in alte feluri.

1. Samponul sau balsamul

Samponul pentru par uscat, pe care nu il poti folosi de cand podoaba ta capilara se ingrasa dupa 2-3 zile de la ultima spalare, poate fi utilizat ca agent de curatare pentru piesele lavabile manual. Lenjeria intima delicata, puloverele din casmir sau esarfele tale din matase vor fi curatate eficient si vor mirosi excelent gratie samponului incompatibil cu suvitele tale.

Balsamul se poate transforma instant intr-o spuma de ras excelenta pentru picioarele tale: ingredientele emoliente formeaza un strat protector impotriva taieturilor, iar alunecarea excelenta faciliteaza epilarea.

2. Parfumul sau spray-ul de corp

Parfumul care nu iti flateaza mirosul natural al pielii sau spray-ul de corp pe care preferi sa il tii departe de trupul tau pot fi odorizante excelente pentru locuinta. Pulverizeaza cativa stropi pe bulgari de vata si plaseaza-i in dulapuri, sertare, valize si ale locuri restranse, care tind sa miroasa altcumva decat proaspat.

Poti aplica cateva pulverizari pe lenjeria de pat a oaspetilor pe care ii astepti sau pe husele canapelei si ale fotoliilor.

3. Creme si lotiuni hidratante

Cremele si lotiunile incompatibile cu preferintele tale sunt excelente pentru reconditionarea materialelor din piele naturala: mobila, gentile, pantofii, ghetele si curelele isi pastreaza aspectul optim cu ajutorul unor tratamente emoliente periodice, realizabile cu produsele cosmetice de acest tip.

4. Oja fosforescenta

Foloseste oja fosforescenta albastra, verde sau oranj pentru a marca seturile de chei sau incuietorile usilor, astfel incat sa devina mai usor de reperat in intuneric.

5. Cremele de ochi

Recicleaza cremele de ochi neperformante si transforma-le in agenti hidratanti pentru cuticule, unghii sau buze. Formula lor concentrata are un efect excelent in aceste zone sensibile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului