Machiaj & Cosmetica

#autobronzant #alegere autobronzant #aplicare autobronzant

Cum alegi corect autobronzantul

Se apropie zilele calduroase si este nevoie sa dai putina culoare si pielii tale, mai ales ca tinutele pe care le adopti in aceasta perioada sunt rochitele si fustele lejere, tinute care lasa multa piele la vedere. Pana va fi vreme de plaja, pentru a obtine un bronz natural si stralucitor apeleaza la autobronzante. Insa daca nu le alegi corect, te poti trezi cu o piele plina de pete, pe care cu greu le poti indeparta. Iata cum aplici corect autobronzantul:


1. Alege formula corecta de autobronzant

In comert gasesti trei tipuri de autobronzant: pulbere, crema si gel. Fiecare formula are propriile sale caracteristici si trebuie aleasa in functie de tipul de ten.

Autobronzantul pulbere este indicat doar pentru tenul gras, deoarece ajuta la estomparea secretiei de sebum. Celalalte tipuri sunt potrivite pentru toate tenurile.


2. Alege culoarea potrivita

Inainte de cumpara un autobronzant, fii atenta la culoarea care ti se potriveste. Autobronzantele le gasesti fie in tonuri calde, fie in tonuri reci. Pentru a alege varianta corecta, make up artistii recomanda sa te uiti la venele de la incheietura mainii.

Daca acestea au o nuanta de albastru sau violet, trebuie sa optezi pentru un ton rece, cu o nuanta de roz inchis. Daca venele tale au o nuanta de verzui galben trebuie sa alegi o culoare calda, de auriu sau piersica.


3. Nu te indeparta de nuanta pielii

Tonul pielii tale este extrem de important pentru a face alegerea perfecta a autobronzantului. Daca alegi un ton prea deschis sau prea inchis fata de nuanta naturala a tenului tau, nu vei obtine decat un efect cosmetic atificial si extrem de inestetic.

Alege o culoare care nu este mai inchisa cu mai mult de doua sau trei tonuri decat tenul tau natural. Efectul de ansamblu al unui autobronzant trebuie sa fie subtil, nu uimitor.


4. Alege o finisare flatanta

O piele sanatoasa nu este nici mata, nici lucioasa, are o stralucire discreta. Asa ca este bine sa alegi un autobronzant care are o cantitate mica de stralucire, care da si un aspect translucid tenului tau.

Daca tenul tau este insa gras, orice stralucire este contraproductiva, de accea ai nevoie de un autobronzant mat.


5. Foloseste pensulele

Aplicarea autobronzantului este un proces ce necesita putina indemanare, de aceea este bine sa folosesti si instrumentele corespunzatoare. Utilizeaza pensulele mari si moi, deoarece au o putere de acoperire mai mare. De asemenea, poti aplica autobronzantul cu un burete, dar ai grija ca acesta sa fie umed, deoarece autobronzantul se usuca rapid.

Sursa foto: makeup.allwomenstalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare