Machiaj & Cosmetica

#manichiura #stil #geluri uv #geluri uv unghii #tipuri geluri uv #geluri uv manichiura

Cum alegi cele mai bune geluri UV pentru manichiura ta?

Cu siguranta te-ai intrebat si tu cum poti sa alegi cele mai bune geluri UV pentru manichiura ta, odata ce te-ai hotarat sa apelezi la interventia cosmeticienilor de profil. Exprimarea unei alegeri sau a alteia poate fi un proces anevoios, cata vreme exista geluri UV mai vascoase sau mai subtiri ca textura, mai translucide sau mai opace, mai albe sau mai rozalii. Iata care sunt optiunile tale in acest sens.

Faimoasele geluri UV sunt materiale speciale folosite in scopul estetizarii manichiurii feminine, prin constructie si modelare a unghiilor in formele solicitate. Densitatea, opacitatea si nuanta pastelor speciale depind in mare masura de preferintele manichiuristilor, respectiv de tipul de geluri UV cu care pot lucra acestia mai eficient.

De pilda, anumite geluri UV cu densitate mare prezinta o mare rezistenta in timp, insa sunt mult mai dificil de procesat in comparatie cu gelurile autonivelante.

Gelurile de constructie

Categoria de geluri UV numita "de constructie" are ca principala caracteristica densitatea ridicata, ceea ce permite construirea unei forme perfecte de "C" a extensiilor. Dezavantajul consta in timpul indelungat de lucru, de care cosmeticienii nu dispun intotdeauna. Manichiuristii perfectionisti aleg insa aceasta varianta, pentru un rezultat supus cat mai putin esecului.

Gelurile autonivelante

Alte tipuri de geluri UV se numesc "autonivelante" si au o densitate mai mica, ceea ce inseamna ca permit o manevrare rapida. Materialul este foarte maleabil, asadar timpul de lucru se reduce substantial. Dezavantajul consta in riscul mai mare de scurgere a gelurilor UV pe sablon, obtinerea unei forme de "C" imperfecte si deteriorarea mai accelerata a extensiilor de unghii.

Gelurile transparente

Cat despre nuanta de geluri UV, cea mai folosita este cea transparenta, care ofera un efect "sticlos", perfect pentru modelele cu diverse accesorii pentru unghii. Se mai foloseste si ca strat superior pentru fixarea definitiva a modelului de manichiura.

Gelurile rozalii

Categoria de geluri UV rozalii este utilizata pentru construirea unei manichiuri frantuzesti. In plus, aceste extensii sunt ideale pentru acoperirea eventualelor imperfectiuni de pe suprafata unghiilor.

Gelul de baza si pentru luciu

Gelul de baza si cel pentru luciu sunt geluri UV care se aplica intr-un strat foarte subtire, au o densitate scazuta si pastreaza cel mai bine aspectul natural al unghiilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare