Machiaj & Cosmetica

#makeup #frumusete #machiaj #ruj

Cinci greseli pe care le faci cand te dai cu ruj

 

Rujul nu lipseste niciodata din trusa de machiaj sau din poseta unei femei. Stii deja ca un lipstick de calitate te va ajuta sa ai buze irezistibile, insa acest lucru nu este suficient.

Indiferent de culoarea si de brandul rujului preferat, trebuie sa eviti aceste cinci greseli pe care multe dintre noi le fac.

Nu-ti exfoliezi periodic buzele? Pacat! Daca vei face aceasta operatiune macar o data la cateva zile, rujul va arata mult mai bine pe buzele tale. Dincolo de beneficiile estetice, scapi si de disconfortul buzelor crapate si al cojitelor care se formeaza pe suprafata lor si pe care rujul parca le scoate si mai mult in evidenta.

Hidratarea insuficienta a buzelor este o piedica in calea oricarui ruj. Exfolierea lor periodica nu este suficienta si umezirea lor cu limba nici atat; pentru buze irezistibile este obligatoriu sa folosesti regulat creme hidratante si sa consumi apa din belsug.

Aplicarea prea multor straturi de lipstick este o greseala pe care multe dintre noi o fac. Fie ca ne dorim sa corectam o greseala, fie ca vrem o culoare mai intensa, uneori folosim o cantitate prea mare de ruj, iar efectul este exact invers decat cel dorit. Doua straturi ar trebui sa fie suficiente, iar daca nici asa nu iti place cum arata rujul pe buzele tale poate ar trebui sa schimbi nuanta sau marca.

Creionul pentru conturul buzelor ar trebui sa fie folosit pentru a completa "tabloul", nu doar ca sa fie acolo. Alege o nuanta care sa se potriveasca cu rujul. De obicei este bine sa fie cu un ton mai deschis si sa nu depaseasca prea mult conturul natural al buzelor.

Servetelele folosite pentru a fixa rujul pe buze dupa aplicare sau pentru a indeparta surplusul ar trebui sa fie inlocuite cu o hartie normala. Rezultatul: nu vei mai avea pe buze scame de hartie, iar nuanta rujului va ramane aceeasi, deoarece o bucata de hartie normala va absorbi doar putin din grasime.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare