Machiaj & Cosmetica

# tip piele #specialisti #parfumuri #miros

Ce parfum se potriveste tipului tau de piele. Sfaturi de la specialist

Intotdeauna este recomandat sa cumperi produse de hidratante, pentru protecție solara sau pentru machiaj, in functie de tipul tau de piele.

Dar te-ai gandit vreodata sa alegi parfumul avand in vedere aceleasi criterii? Poate exista un parfum pe care il iubesti, care miroase foarte bine pe altcineva, dar pe tine nu. Ti s-a intamplat?

"Stropesc oameni cu esente de 20 de ani si, mirosindu-le pielea, am observat ca anumite tipuri de piele au anumite proprietati atunci cand vine vorba de parfumuri ," explica Michael Donovan, expert in parfumuri si fondator al marcii St. Giles.

"De aceea, trebuie sa incercati un parfum inainte de a-l cumpara: miroase diferit in sticlitele de testere decat pe pielea dvs. Sfatul meu? Testeaza intotdeauna efectul unui parfum asupra pielii tale, inainte de a-ti lua ramas bun de la banii tai," a mai precizat specialistul.

"Chimia corpului are de-a face cu mirosurile parfumurilor. Totul depinde de pH-ul pielii tale. Prin urmare, daca ai pielea normala (nici uscata, nici grasa), parfumurile vor mirosi pe pielea ta ca in sticla. Dar daca ai pielea uscata sau uleioasa, aroma poate varia, a explicat  specialistul.

Pielea grasa

"Cele mai multe parfumuri sunt facute cu ingrediente care contin  ulei," spune George Preti, cercetator la Monell Chemical Senses Center din Philadelphia, Pennsylvania.

Pielea grasa, potrivit lui Donovan, va pastra mirosul parfumului pentru mai mult timp, iar aromele dulci vor iesi si mai mult in evidenta.

"Notele dulci, din experiența mea, pot fi copleșitoare pe pielea grasa. Pe de alta parte, aromele de fructe, in special citricele, pot mirosi grozav. Insa, acestea pot disparea de pe pielea uscata" potrivit specialistului.

Donovan adauga ca regula generala este aceea ca pielea grasa face ca aromele sa iasa in evidenta, chiar și cele mai discrete. De aceea, trebuie sa ai grija: "unele elemente pot iesi in evidenta prea mult și pot perturba echilibrul parfumului."

Pielea uscata

Pe acest tip de piele, parfumurile vor dura mai putin si vor avea mai putina aroma. Pentru a contracara acest efect, hidrateaza pielea inainte de a-ti da cu parfum.

"Pielea uscata are nevoie de parfumuri mai puternice," precizeaza  Donovan. "Esentele delicate vor disparea, asa ca, daca doriti sa fiti observat, ar trebui sa folositi un parfum cu o aroma mai puternica," recomanda el.

Elemente care inluenteaza aromele parfumurilor

"Aroma poate fi influentata chiar si de dieta ta," explica profesionistul. Alimentele pe care le consumi pot schimba modul in care miroase parfumul.

Nu ai observat, ca dupe ce ai consumat o cantitate mai mare de alcool si esti mahmur nu suporti mirosul de parfurm, pentru ca ti se pare ca miroase foarte urat? In acest caz, corpul tau elimina prin pori un produs secundar de alcool, o substanta foarte zaharoasa, potrivit specialistului. "Apoi, se va schimba modul in care parfumul tau miroase, deoarece aromele interacționeaza intre ele."

De asemenea, ciclul menstrual poate afecta felul in care mirosi: cand scade nivelul de estrogen, te poti incalzi mult mai usor si transpiri mai mult, iar acest lucru va afecta mirosul parfumuuil pe care il folosesti.

Sursa: vix.com.es

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare