Machiaj & Cosmetica

#ten frumos #ingrijire ten #vara 2009

Ce faci sa ai un ten frumos pe vreme de vara

Tenul trebuie intotdeauna ingrijit, indiferent de sezon, chiar si atunci cand ai un ten normal, fara imperfectiuni. Tenul este mereu expus la factori care pot ataca structura pielii: fondul de ten, impuritatile din aer sau razele soarelui. Pe timpul verii, temperaturile ridicate si razele UV mai puternice pot lasa urme pe fata ta. De multe ori, tenul normal sau uscat devine mai gras sau mixt (zona T grasa), ceea ce duce la aparitia acneei. Tenul gras produce mai mult sebum pe timpul verii, iar tenul uscat dezvolta pete, sub actiunea soarelui.

 

Si ca si cum nu era suficient, actiunea razelor UV asupra tenului accelereaza procesul de imbatranire si de aparitie a ridurilor. De asemenea, soarele puternic poate provoca arsuri solare pe pielea sensibila. Iata ce trebuie sa faci pentru a avea un ten frumos pe timp de vara, dar si pe termen lung.

Poarta o palarie!

Razele UV afecteaza tenul si ii modifica aspectul, daca nu il protejezi corespunzator. Acestea sunt mai puternice in intervalul de timp 10-16, de aceea este indicat sa stai la umbra sau in casa, in aceasta perioada. Totusi, daca este necesar sa iesi din casa, poarta o palarie cu boruri largi, astfel incat fata sa fie protejata.

Foloseste produse cu textura usoara!

Fondul de ten, cremele hidratante, concealerul si celelalte produse pe care le aplici pe fata nu trebuie sa aiba o consistenta groasa. Acestea incarca foarte mult tenul si blocheaza porii, favorizand productia de sebum si acneea. De asemenea, acestea dau si o senzatie neplacuta, atunci cand temperaturile sunt ridicate. Mai bine folosesti produse cu textura mai lichida, adica sa fie pe baza de apa si nu pe baza de ulei.

In ceea ce priveste fondul de ten si alte produse de machiaj, cel mai indicat ar fi sa nu le aplici des pe timp de vara. Totusi, daca iti doresti sa utilizezi machiaj chiar si in sezonul estival, asigura-te ca pe ambalaj este specificat ca sunt noncomedogenice (nu blocheaza porii).

Daca ai un ten sensibil sau cu afectiuni, opteaza pentru dermatocosmetice destinate acestui tip de piele, cum ar fi dermatocosmeticele de la Sensiblu. Cere sfatul medicului pentru produsele potrivite

Respecta o rutina zilnica de ingrijire!

Si pe timp de vara, tenul trebuie ingrijit zilnic. Asigura-te ca iti cureti fata cu un cleanser lichid sau gel de doua ori pe zi, dimineata si seara. Dupa curatarea de seara, continua ritualul de ingrijire prin aplicarea unui toner, unui serum si unei creme hidratante, in aceasta ordine. Tonerul restabileste pH-ul pielii si pregateste epiderma pentru absorbtia nutrientilor. Alege un serum cu vitamina C care previne hiperpigmentarea pielii si o crema hidratanta, cu textura lejera. Ar fi ideala o crema hidratanta cu FP de minim 30, ca sa nu mai folosesti un alt produs de protectie solara.

Exfoliaza-ti tenul!

Pe timpul verii, porii pot acumula impuritati si sebum. De aceea, este important sa iti cureti tenul cu un exfoliant, de doua ori pe saptamana. Alege un exfoliant bland, potrivit tipului de ten sau prepara-ti unul acasa, din ingrediente naturale.

Foloseste protectie solara!

Protectia solara este foarte importanta atat pentru corp, cat si pentru fata, deoarece impiedica actiunea razelor UV. Daca nu ai ales o crema hidratanta cu protectie solara, foloseste o crema separata de protectie solara. Si in acest caz, este important sa alegi un produs cu textura lejera. Crema trebuie sa aiba un SPF de minim 30 si trebuie aplicata cu 20-30 de minute inainte de expunerea la soare. Crema trebuie reaplicata dupa fiecare baie.

Hidrateaza-te!

Nu numai produsele pe care le utilizezi la exterior sunt importante. Ai grija sa bei destula apa, ca sa mentii un aspect de piele hidratata. Bea in jur de 6-8 pahare, zilnic, si consuma alimente zemoase, bogate in apa, cum sunt fructele si legumele.

Ai grija la alimentatie!

Prin alimentatie trebuie sa-ti asiguri nutrientii esentiali care influenteaza aspectul pielii, cum ar fi acizii grasi Omega-3, vitamina C, A si E. Fructele si legumele proaspete sunt bogate in vitamine si minerale, iar uleiurile vegetale extravirgine (cum ar fi uleiul de masline) sunt bogate in vitamina E si acizi grasi Omega-3. De asemenea, este necesar un consum optim de crustacee si peste gras, care contin o cantitate mare de Omega-3. Nucile, migdalele, alunele si semintele contin si ele grasimi bune pentru piele.

In concluzie, pe timpul verii, tenul are nevoie de o ingrijire speciala, insa acesta nu trebuie neglijat nici in restul anului.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/frumos-atractive-model-feminin-4701056/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare