Machiaj & Cosmetica

#vin #cosmetica #beneficii vin #infrumusetare corporala

Ce beneficii are vinul pentru frumusetea corpului

Uita de tratamentele corporale costisitoare sau de produsele cosmetice pline de chimicale. Sanatatea pielii tale se poate afla in produse mult mai naturale, pe care le gasesti usor si la preturi foarte accesibile. Vinul este unul dintre produsele naturale care are foarte multe beneficii pentru frumusetea corpului. Iata cateva dintre acestea:


1. Efect anti-imbatranire

Vinul este unul dintre cei mai buni antioxidanti si joaca un rol important in imbunatatirea sanatatii pielii. Antioxidantii ajuta pielea sa se apere de radicalii liberi, care provoaca diverse afectiuni ale pielii ce duc la imbatranire.

Lanturile de polimeri sau flavonoizi numite proantocianidine din vin ajuta la mentinerea nivelului de colagen si elastina din corp ceea ce contribuie la un aspect intinerit.


2. Blocheaza razele ultraviolete

Potrivit unui studiu realizat de Institutul National de Sanatate din SUA in anul 2005, vinul aplicat pe piele poate opri radiatiile ultraviolete, asadar poate fi folosit ca un scut perfect impotriva acestora.

De asemenea, aceasta descoperire ar putea ajuta la prevenirea cancerului de piele. Desi inca nu a fost testat decat pe animale, cercetatorii spun ca vinul chiar actioneaza ca un ecran solar total.


3. Controleaza acneea

In cadrul unei cercetari a oamenilor de stiinta de la American Journal of Dermatology Clinic, cateva persoane au fost puse sa se dea pe piele cu vin o data pe zi timp de 30 de zile. Acest experiment a aratat ca efectul pe care l-a avut vinul asupra pielii a fost acela de a reduce acneea in proportie de 54%.

Asadar, resveratrolul prezent in vin, in concentratie mare, este substanta care ajuta la diminuarea acestei probleme, au aratat cercetatorii.
De asemenea, vinul ajuta la reducerea inflamatiilor si impiedica radicalii liberi care deterioreaza pielea.


4. Alte beneficii ale vinului

Vinul este un bun remediu si pentru pielea uscata. Acesta restabileste umiditatea naturala a pielii si o mentine plina de vitalitate si catifelata.

De asemenea, vinul este un toner foarte bun. Aplicat direct pe piele, vinul face pielea fina si neteda.

Daca combini o ceasca de vin alb cu o ceasca de tarate, poti utiliza aceasta masca ca un exfoliant excelent.

Sursa foto: healthbenefitsofgrapes.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului