Machiaj & Cosmetica

#capsune #piele #fructe #tratamente homemade #tratamente piele #masti ccapsune

Capsunele, fructele frumusetii tale. 4 masti pentru o piele impecabila in cel mai scurt timp

Capsunele, fructele care ne parfumeaza si indulcesc meniul la inceputul verii, reusesc sa ofere pielii tratamentul-soc de care are nevoie pentru a-si reveni dupa sezonul rece si a arata impecabil la plaja. Cu puternice efecte antiaging, antiacneice, anticearcane sau exfoliante, capsunele trebuie integrate in ritualul tau zilnic de infrumusetare, pentru a te bucura de o piele frumoasa si sanatoasa intr-un timp cat mai scurt!

1. Masca exfolianta pentru corp

Putina lume stie ca aceste fructe primavaratice reprezinta unul dintre cele mai eficiente tratamente de exfoliere a pielii. Indeparteaza celulele moarte care-ti brazdeaza pielea cu ajutorul unui tratament-soc, cu rezultate rapide. Amesteca 3-4 capsune pasate grosier cu 2 linguri de zahar brun si maseaza-ti bland pielea corpului, timp de 5-10 minute, apoi clateste cu apa calduta.

2. Masca hidratanta pentru ten

In conditiile in care soarele incepe sa arda din ce in ce mai tare, iar aerul devine mai uscat decat de obicei, riscul deshidratarii tenului este mult mai mare decat in celelalte sezoane. Apeleaza la o masca hidratanta cu capsune, pentru a reda supletea si catifelarea tenului tau: 2 capsuni pasate, 1 lingura de iaurt si 1 lingurita de miere. Aplica pasta obtinuta prin masaj bland pe toata suprafata tenului, inclusiv pe gat, las-o sa actioneze cateva minute, apoi clateste cu apa din abundenta. Repeta ritualul de 3 ori pe saptamana, iar fata ta va fi mai curata si catifelata.

3. Masca antiimbatranire pentru corp

Capsunele sunt unele dintre fructele care contin concentratii mari de antioxidanti, ce ajuta la regenerarea celulelor si prevenirea imbatranirii premature a pielii. Amesteca 3 linguri de piure de capsune cu 2 linguri de ulei de argan si 1 lingura de iaurt si aplica masca obtinuta pe toata suprafata pielii, prin masaj bland. Las-o sa actioneze 10 minute, apoi clateste-te cu apa calduta. Repeta procedura de doua ori pe saptamana.

4. Masca antiacneica pentru ten

Capsunele sunt considerate tratamente naturale impotriva acneei, de aceea, este recomandat sa le folosesti cu generozitate in tratamentele cosmetice pentru ten. Amesteca 2 lingurite de piure de capsune cu 1 lingurita de ulei de argan si cateva pictauri de apa de trandafiri. Intinde masca pe zonele pielii brazdate de acnee, las-o sa actioneze 15 minute, apoi clateste usor cu apa calduta. Repeta tratamentul de 2 ori pe saptamana.

Sursa foto: Ikrasivaya.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare