Machiaj & Cosmetica

#bicarbonat de sodiu #bicarbonat #frumusete si ingrijire #tratamente corporale

Bicarbonatul, un tratament corporal ieftin si la indemana. Ce minuni face pentru frumusetea ta?

Putina lume stie ca banalul bicarbonat de sodiu pe care-l folosim frecvent la gatit poate deveni un aliat de nadejde al frumusetii corpului tau. Este unul dintre ingredientele naturale care fac minuni pentru frumusetea parului, pielii sau tenului. Spune-ne ce probleme de frumusete iti dau batai de cap si noi iti prezentam tratamentele ideale de ingrijire corporala cu bicarbonat, pentru a le face sa dispara ca prin minune!
Putina lume stie ca banalul bicarbonat de sodiu pe care-l folosim frecvent la gatit poate deveni un aliat de nadejde al frumusetii corpului tau. Este unul dintre ingredientele naturale care fac minuni pentru frumusetea parului, pielii sau tenului. Iata cateva tratamentele de ingrijire corporala cu bicarbonat, pe care le poti face acasa.

Hidrateaza si catifeleaza pielea

Pielea uscata devine o amintire neplacuta cu ajutorul bailor cu bicarbonat de sodiu, care nu doar ca hidrateaza pielea, dar o si relaxeaza si ii ofera o catifelare speciala. Adauga o ceasca de bicarbonat in apa din cada, atunci cand faci baie, si vei observa imediat diferenta in aspectul pielii tale. Suplimenteaza aceasta rutina cu bai de picioare cu bicarbonat, pentru zona talpilor, unde pielea are tendinte de crapare si de uscare intensa.

Trateaza acneea

Bicarbonatul de sodiu are proprietati calmante si antiinflamatoare asupra tenului iritat si brazdat de acnee. In combinatie cu mierea, poti obtine o masca cu efecte remarcabile in ameliorarea acneei care-ti umbreste frumusetea tenului. Aplica masca obtinuta dintr-o lingurita de bicarbonat si una de miere pe ten de doua ori pe saptamana. In cazul acneei severe, aplica doar bicarbonat amesteca cu putina apa, de 3 ori pe saptamana.

Curata tenul in profunzime si ii ofera stralucire

Dincolo de proprietatile terapeutice pe care le are asupra afectiunilor frecvente ale tenului, bicarbonatul serveste si ca regenerant natural al pielii, oferindu-i elasticitatea, stralucirea si aspectul luminos de care are nevoie.

Trateaza matreta si ofera volum natural parului

Bicarbonatul de sodiu isi extinde proprietatile terapeutice si cosmetice si asupra scalpului si aspectului parului. Se pare ca este cel mai ieftin, practic si eficient tratament impotriva matretii inestetice. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi praful de bicarbonat in samponul pe care-l aplici pe par atunci cand te speli. In plus, acest procedeu iti ofera si un beneficiu suplimentar: da volum natural parului, daca este tern si lipsit de vitalitate.

Sursa foto: ccrnet.exblog.jpg

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare