Machiaj & Cosmetica

# beneficii cosmetice #cosmetice

Beneficii ale cosmeticelor bio

Ca si in cazul alimentelor si medicamentelor, cosmeticele naturale se bazeaza pe utilizarea ingredientelor de origine vegetala, care se adapteaza la pielea noastra pentru ca aceasta sa profite din plin de beneficiile sale. Printre avantajele pe care le ofera se numara, in primul rand, calitatea si durabilitatea aromelor sale, toleranta si proportia ridicata de ingrediente active. De asemenea, acestea tind sa promoveze agricultura ecologica, reciclarea ambalajelor si comertul autohton. Ele sunt de obicei mai bine adaptate la pielea noastra, deoarece sunt formulate cu elemente care au o afinitate mai mare cu epiderma noastra.

 

Din ce in ce mai multi oameni aleg sa includa produse cosmetice naturale in rutina lor de frumusete. In unele cazuri, din cauza intolerantei la anumite substante chimice care ii indeamna sa caute optiuni mai sanatoase. Pentru altii, in schimb, a alege cosmetice organice este o chestiune de constientizare, care ii fac sa devina mai responsabili fata de mediu. Iata cateva beneficii ale cosmeticelor organice:

Nu contin substante chimice care pot dauna organismului

Produsele cosmetice conventionale contin substante (cum ar fi sulfatii, siliconii sau parafinele) si parfumuri artificiale care pot provoca iritatii, alergii si efecte toxice.

Se adapteaza mai bine organismului

Cosmeticele naturale contin acizi grasi similari cu cei ai pielii, astfel incat pielea se regenereaza, beneficiind de o ingrijire si protectie eficienta. Din acelasi motiv, se adapteaza mai bine la orice tip de piele, fara a genera iritatii sau alergii.

Respecta si protejeaza mediul

Alegerea cosmeticelor organice contribuie la minimizarea impactului asupra mediului, deoarece aceste produse sunt de obicei realizate in conformitate cu standardele de fabricatie durabile, utilizand ambalaje reciclabile, fara a genera deseuri toxice sau teste pe animale.

Contin ingrediente active

Spre deosebire de produsele traditionale care folosesc de obicei ingrediente "de umplere", care nu indeplinesc nicio functie benefica pentru piele, cosmeticele naturale sunt compuse din ingrediente 100% dedicate functiei pentru care au fost incluse. Din acest motiv, rezultatele lor tind sa fie mai rapide si mai eficiente.

Daca nu ati incercat inca produse cosmetice naturale, va invitam sa abordati aceasta noua experienta folosind substante naturale si ecologice, iar de aici puteti lua cosmetice bio si cu siguranta pielea va va multumi. 

Bogate in substante benefice

Cosmeticele organice sunt bogate in vitamine, antioxidanti si acizi grasi care permit o nutritie profunda. In plus, pielea noastra tolereaza mai bine acest tip de produse cosmetice, deoarece substantele utilizate pentru a le face sunt de origine vegetala si minerala.

Regenereaza activitatea celulara

De asemenea, produsele organice intaresc si imbunatatesc functiile dermice si stimuleaza capacitatea de regenerare a pielii. Ele nu blocheaza porii si, prin urmare, hidratarea oferita de aceste cosmetice este mai profunda.

Nu in ultimul rand, cosmeticele bio nu contin arome sintetice, produsele fiind mai putin agresive cu pielea, iar plantele folosite pentru fabricarea produselor sunt cultivate fara utilizarea de erbicide chimice sau pesticide. Prin utilizarea cosmeticelor naturale, ii veti face o favoare pielii. Beneficiile cosmeticelor naturale sunt multiple, deoarece componentele sale, care sunt toate naturale, au proprietati nesfarsite care contribuie la bunastarea pielii noastre, fara a contine acei compusi daunatori, cum se intampla in cazul produselor cosmetice clasice.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului