Machiaj & Cosmetica

# beneficii apa micelara # utilizare apa micelara #apa micelara

Apa micelara. De ce trebuie sa o introduci in rutina zilnica de ingrijire a pielii

Apa micelara este o solutie lichida, care arata precum apa, dar care contine ingrediente active care ajuta la curatarea pielii. Aceste ingrediente sau componente active sunt agenti tensioactivi neionici, care formeaza in apa particule sau sfere nanoscopice numite miceli, de unde si denumirea de apa micelara.

 

Micela este o sfera mica, formata din poli, de doua tipuri opuse, unul hidrofil, cu afinitate pentru apa, iar celalalt lipofil, care ii confera afinitate pentru grasimi. De aceea, atunci cand iti stergi tenul cu un tampon de bumbac inmuiat in apa micelara, partea hidrofila este absorbita in tamponul de bumbac, iar partea lipofila ramane la exterior, avand capacitatea de a absorbi reziduurile grase si alte particule care pot murdari pielea, cum ar fi poluarea, machiajul, grasimea, transpiratia, etc.

De ce sa folosesti apa micelara?

Pentru a-ti curata tenul in profunzime! Capacitatea apei micelare de a indeparta impuritatile de pe piele este fantastica.

Spre deosebire de lotiuni, uleiuri sau creme demachiante, apa micelara curata pielea intr-un singur pas: nu este nevoie sa folositi o alta lotiune sau lapte si toner. Poate fi folosita zilnic pentru a curata pielea, indiferent de tipul de ten. 

Cum se utilizeaza apa micelara?

Apa micelara nu trebuie folosita ca tonic, ci ca un produs de curatare. Daca folositi in prezent un lapte de curatare si un tonic de curatare, poti inlocui ambele produse cu apa micelara. In plus, apa micelara este ieftina si nu vei di nevoita sa dai bani multi pentru a avea un ten perfect curat si improspatat.

Trebuie folosita cu ajutorul dischetelor demachiante din bumbac, deoarece bumbacul este hidrofil, va absorbi grasimea, deoarece partea hidrofila a apei nu a fost absorbita de acestea. De aceea, nu este recomandat sa folosesti un servet de hartie, deoarece apa micelara va fi absorbita in totalitate.

Daca esti machiata, este indicat sa folosesti apa micelara de doua ori, pentru a indeparta toate impuritatile. Pe prima discheta vei observa ca va ramane cea mai mare parte din machiaj, in timp ce a doua va curata in profunzime tenul. Foloseste cu incredere apa micelara pe toata suprafata fetei, inclusiv pe ochi. 

Dupa folosirea apei micelare nu este necesara clatirea. 

Cum sa folosesti apa micelara in functie de tipul tenului tau

Daca ai un ten uscat poti folosi apa micelara dimineate si seara. In zilele in care te machiezi, seara, foloseste de doua ori apa micelara, pentru a te asigura ca ai indepartat tot machiajul.

Pentru tenul sensibil apa micelara trebuie folosita ca prima alegere, deoarece este cel mai delicat mod de a curata pielea. Pielea cu rozacee se numara printre tipurile de piele sensibila pentru care apa micelara face adevarate minuni.

Daca ai un ten acneic pe care-l tratezi cu acid retinoic, atat pe cale orala, cat si locala, tenul este deosebit de acneic si are tendinta de inrosire. Prin urmare, apa micelara este delicata si perfecta pentru a fi utlizata. 

Pentru un ten gras, apa micelara poate fi folosita atat dimineata cat si seara. In functie de cantitatea de sebuum, poate fi indicat ca iniante de a folosi apa micelara sa folosesti un toner care sa eliminea cea mai mare parte din grasimi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare