Machiaj & Cosmetica

#rimel #ten #piele #valabilitate #machiaj #produs cosmetic

Adevarat sau fals despre machiaj

Despre machiaj au aparut o multime zvonuri unele adevarate, altele false, care sustin teorii diverse precum: pudra accentueaza ridurile, rimelul uscat se inmoaie cu putin ulei, produsele cosmetice se arunca dupa maximum trei ani.

Daca vrei sa afli care este realitatea, iata cele mai vehiculate mituri despre produsele de machiaj:

  • Ridurile se estompeaza cu anticearcanul

Adevarat. Ridurile de la colturile ochilor, ale buzelor si dintre sprancene se pot camufla cu ajutorul unui anticearcan . Daca nu obisnuiesti sa folosesti fondul de ten, care se aplica pe toata fata si confera o acoperire mai mare, nu este nicio drama, este suficient sa intinzi cat mai bine anticearcanul. Pentru a unifia dungile foloseste-te de ajutorul unei pensule.

  • Pudra „ingheata” mimica fetei

Fals. Nu exista niciun motiv pentru care trasaturile fetei sa fie „inghetate” daca folosesti o pudra usoara, translucida. Nu inseamna ca poti folosi o cantitate de produs foarte mare. Daca ai cosuri sau riduri nu incerca sa ascunzi aceste defecte folosind foarte mult fond de ten sau pudra pentru ca vei crea impresia de masca. Foloseste un anticearcan doar in locurile cu probleme pe care este necesar sa-l intinzi bine si finalizeaza machiajul tenului cu un strat fin de pudra.

  • Machiajul poate dura 5 minute

Adevarat. Daca nu optezi pentru un machiaj sofisticat, poti arata superb chiar si cu un machiaj ultra rapid. Alege un fond de ten cu o textura usoara, care se aplica extrem se simplu prin miscari lejere si care sa nu iti lase urme neplacute pe fata. Pentru obraji, opteaza pentru un blusher natural, de preferat roz-piersiciu. Ochii si buzele nu trebuie conturati puternic. Un strop de mascara aplicat pe varfurile genelor prin doua-trei miscari si o picatura de gloss intr-o culoare similara nuantei buzelor tale, pentru a nu fi nevoita sa lucrezi indelung la conturul acestora.

  • Rimelul se inmoaie cu putin ulei sau crema hidratanta

Fals. Uleiul inmoaie mascara insa o impiedica sa se usuce si sa se lipeasca pe gene. Poti recurge la o solutie mult simpla: introdu recipientul inchis intr-un vas cu apa fierbinte pentru a inmuia tusul intarit. Daca nu se lichefiaza, inseamna ca nu mai exista produs si trebuie schimbat.

  • Rujul din tub nu are niciodata aceeasi nuanta cu a buzelor

Adevarat. Inainte de a cumpara un ruj, trebuie obligatoriu sa il testezi. Este o mare greseala sa il comanzi dintr-un catalog, fara sa-l fii verificat in prealabil pe pielea ta. Pe palma sau chiar pe buze, aplica putin ruj pentru a vedea daca ti se potriveste. Pentru a evita riscul contractarii unei boli transmisibile, se recomanda sa ceri o mostra noua. Este indicat chiar sa iesi la lumina zilei pentru a vedea daca ai facut alegerea potrivita. Nu ezita sa aplici pe buze o baza bej (fond de ten, anticearcan etc) inainte de a aplica produsul dorit. Retine ca pigmentii de roz si portocaliu sunt cei mai instabili.

  • Pentru a face conturul ochilor trebuie sa fii profesionist

Fals. O multime de femei au invatat sa-si contureze singure ochii. Trebuie sa ai rabdare multa, pentru ca nu iti va reusi din prima. In fata oglinzii, inchide ochiul care trebuie machiat si trage usor pleoapa catre coltul exterior al ochiului. Traseaza o linie de la coltul interior al ochiului catre exterior cu un dermatograf bine ascutit, cu o textura cat mai moale. Daca nu ti-a iesit perfect, incearca sa retusesi conturul prin miscari scurte, in zona cu probleme. Alica un fard peste acest contur si vei vedea cat de bine va iesi. In timp, exersand mereu, vei reusi sa-ti faci un contur al ochilor perfect!

  • Produsele de machiaj trebuie aruncate dupa o anumita perioada, chiar daca nu sunt consumate 

Adevarat.  In machiaj exista o regula: tot ceea ce este uscat, se pastreaza mai bine. Produsele tale cosmetice au termene de valabilitate bine stabilite si trebuie reinoite in functie de ingredientele pe care le contin. Ai grija pentru ca acestea au o durata mult mai mica de viata de la desfacerea produsului. De exemplu, rimelul trebuie schimbat dupa 3-6 luni, fondul de ten dupa maximum 1 an, pudra si fardurile uscate dupa 3 ani, iar rujul de buze nu mai este valabil dupa 2 ani.

Atentie insa, produsele cu risc mare de invechire si contaminare sunt cele in stare lichida (pe baza de apa) cum sunt cremele, lotiunile de corp, gelurile de dus, sampoanele etc. Nu diluati niciodata aceste produse, deoarece substantele antibacteriene nu sunt suficiente pentru a face fata.

  • Machiajul se mentine prea putin timp

Fals. Exista mai multi factori care depind de un machiaj reusit si de durata:
- crema de zi aplicata in cantitate prea mare, impiedica stabilizarea machiajului. De aceea, este indicat sa astepti intotdeauna 10 minute dupa aplicarea cremei, inainte de a incepe machiajul propriu-zis;
- tamponeaza cu o batista de hartie sau cu o discheta demachianta zonele unde s-au aplicat texturi grase;
- atentie, pe o piele obosita machiajul se fixeaza mult mai greu;
- aplica blusher-ul de la tample spre pometi; se va atasa pe piele mult mai usor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare