Machiaj & Cosmetica

#make-up #stil #produse cosmetice #machiaj si cosmetica #sfaturi machiaj

9 lucruri de evitat atunci cand te machiezi

Scopul machiajului este acela de a ascunde imperfectiunile chipului si de a atrage atentia asupra trasaturilor armonioase. Alegerile nepotrivite pot transforma interventia intr-un deserviciu adus frumusetii tale, de aceea este important sa stii care sunt trucurile capabile sa te ajute cu adevarat. 8 atunci cand te machiezi.


1. Pudra de fata

Este esential sa aplici pudra de fata dupa ce ai folosit o crema hidratanta , iluminatorul sau fondul de ten. Pielea uscata acoperita de pudra va arata ca o coaja de portocala . In plus, tenul gras va absorbi in cateva minute produsul cu care intra in contact direct.

2. Alegerea nuantelor

Atunci cand alegi nuantele pentru machiaj, aminteste-ti ca cele deschise (mai ales sidefate) au tendinta sa accentueze ridurile, semnele de oboseala si cosurile.

3. Aplicarea fondului de ten

Aplica intotdeauna fondul de ten in mod uniform, pe toata suprafata chipului si sub barbie. Acoperirea selectiva a zonelor cu probleme nu va lasa in urma decat o serie de pete inestetice.

4. Aplicarea tusului de ochi

Tusul de ochi, extins pana in colturile interioare ale ochiului, va stirbi din dimensiunea si stralucirea privirii. Pentru un plus de adancime in zona ochilor, este recomandat sa umpli aceste zone cu un alb sau metalic.

5. Fardul de obraz crema

Nu folosi niciodata un fard de obraz crema dupa ce aplici pudra, intrucat te vei alege cu doua pete in zona pometilor. Fardul de obraz crema se absoarbe corect doar in contact cu fondul de ten.

6. Conturul de buze

Nuanta conturului de buze nu trebuie sa fie mai inchisa decat cea a rujului pe care il aplici. Pe langa faptul ca buzele vor parea mult mai subtiri, efectul vizual va fi unul mai degraba vulgar decat incarcat de senzualitate .

7. Fardul de pleoape

Nu alege nuante ale fardului de pleoape similare cu culoarea naturala a ochilor tai. Daca vei crea un contrast intre fard si ochi, atunci ii vei cu adevarat in valoare. Ochii albastri sunt evidentiati de nuante inchise (maron), pe cand femeile cu ochii verzi arata minunat daca poarta farduri rozalii. Ochii caprui si negri sunt accentuati de nuante violet.

8. Rujul

Evita sa porti ruj de culoare intensa daca buzele tale au o tenta vinetie. Foloseste in schimb luciul de buze sau nuante de ruj deschise, precum rozul.

9. Fardul de pleoape verde

Pentru ca nuantele verzui scot in evidenta semnele oboselii, nu folosi un astfel de fard dupa o noapte dificila. Alege in schimb bejul si piersica .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului