Machiaj & Cosmetica

#cosmetice #iarna #produse cosmetice #sezonul rece

8 produse cosmetice esentiale in sezonul rece

Temperaturile joase din sezonul rece au un impact major asupra pielii, astfel ca hidratarea este esentiala in aceasta perioada. Din fericire, pe piata exista o serie de produse cosmetice special concepute pentru a te ajuta sa faci fata cu brio iernii. Afla mai jos ce produse nu trebuie sa iti lipseasca din trusa cosmetica!

1. Balsam de buze. In sezonul rece, nu pleca de acasa fara un balsam de buze hranitor, care sa nu fie insa prea gras. Balsamul de buze contine agenti speciali care hidrateaza pielea si o pastreaza umeda pe tot parcursul zilei, ceea ce previne uscarea si craparea buzelor, ca urmare a actiunii frigului si a vantului aspru de iarna.

2. Crema hidratanta. Cand temperaturile coboara, este foarte important sa hidratezi temeinic toata pielea. Vei obtine rezultate excelente daca vei folosi creme hidratante pe baza de ulei, deoarece acestea au un efect de incalzire, stimuland circulatia sangelui la nivelul pielii.

3. Crema de protectie solara. Chiar daca soarele nu mai este la fel de puternic ca in sezonul cald, si iarna este indicat sa aplici un strat consistent de crema cu SPF, in special atunci cand petreci mult timp in aer liber sau cand practici sporturi de iarna. Aplica crema cu 30 de minute inainte de a iesi din casa, pentru protectie maxima.

4. Produse exfoliante. Temperaturile joase din sezonul rece usuca pielea in exces, fapt care determina aparitia celulelor moarte. Pentru a pastra pielea curata si proaspata, este foarte important sa aplici saptamanal produse exfoliante, care sa curete porii in profunzime.

5. Unt de corp. Untul de corp este mult mai hidratant decat o lotiune obisnuita si hraneste pielea in profunzime.

6. Crema de fata. Fata este partea corpului cea mai expusa la temperaturile scazute din sezonul rece. Pentru a o proteja, este indicat sa folosesti zilnic creme hidratante, atat de zi, cat si de noapte.

7. Gel de dus hidratant. In timpul dusului zilnic foloseste geluri hidratante, cu ingrediente hranitoare, care sa lase pielea matasoasa si catifelata.

8. Crema de maini. In sezonul rece, pielea de pe maini se usuca rapid, astfel ca este foarte important sa folosesti creme de maini hidratante, care sa protejeze pielea cat mai eficient.


Sursa foto: beautybargainista.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare