Machiaj & Cosmetica

7 pasi de urmat, ca sa-ti faci singura manichiura acasa

Nu poti sa ajungi mereu la salon pentru a-ti ingriji unghiile? Stai linistita, iti prezentam mai jos pasii necesari, pentru ca tu sa poti sa te ocupi singura de unghiile tale chiar acasa.

In timp ce unii dintre noi par/sunt inzestrati de la natura sa isi taie singuri unghiile, sa le dea forma ovala perfecta, sa-si aplice perfect lacul de unghii, altii sunt ca niste copiii care deseneaza cu acuarele. Stii imaginea unui copil de 2-3 ani care deseneaza cu acuarele pe o foaie alba? Se pare ca cei mai multi dintre noi avem aceasta indemnare cand e vorba de ingrijirea unghiilor. Haideti sa vedem care sunt pasii pe care, daca ii urmezi, poti sa ai o manichiura ingrijita chiar in confortul casei tale.

1. Asigura-te ca ai instrumentele potrivite

Ca multi dintre noi, probabil si tu ai cateva instrumente de manichiura acasa, cum ar fi: o pila de unghii, o unghiera sau forfecuta de unghii. Sau poate ai deja o trusa profesionala de manichiura. Este foarte bine, dar asta e doar inceputul. Ca sa facem unghiile sa arate bine, asigura-te ca ai la indemana:

  • spatula pentru impingerea cuticulei
  • forfecuta de unghii
  • forfecuta de cuticule
  • lac de unghii, plus baza pentru unghii si top
  • crema de maini
  • plus un bol unde sa-ti inmoi mainile

Daca ai la indemana toate cele de mai sus, este primul pas spre o experienta reusita.

 

2. Pregateste-te sau aloca-ti timp sa stai nemiscata

Este un pas foarte important, pentru ca se pare ca ar fi cea mai grea etapa - sa iti gasesti timp cat sa nu faci nimic cu mainile si sa aloci suficient si dupa, pentru ca oja sa se usuce. Daca, dupa ce termini manichiura, sari repede sa scrii un e-mail, sa scoti cumparaturile din pungi sau sa faci altceva cu mainile, risti sa strici toata munca depusa. In loc de asta, poti asculta linistita un podcast sau, de ce nu, poti sa te uiti la un episod din serialul preferat.

3. Da forma unghiilor tale

Dupa ce ti-ai dat jos lacul vechi de pe unghii, continua sa iti tai unghiile cu o forfecuta de unghii (sau unghiera) si apoi da forma rotunda, ovala sau patrata unghiilor tale cu o pila de sticla sau de safir. Atunci cand pilesti, recomandarea noastra este sa nu misti pila pe unghie cu miscari de inainte/inapoi. Unghiile ar trebui sa fi pilite intr-o singura directie: de la centrul spre o parte laterala.

4. Inmoaie mainile

Dupa ce ti-ai taiat unghiile si le-ai dat si forma dorita, poti sa inmoi degetele intr-un bol cu apa calduta pentru cateva minute. Acest pas ajuta la inmuierea cuticulei, ceea ce face mai usoara operatiunea de impingere a cuticulei.

5. Ingrijeste cuticula

Recomandarea noastra este sa nu iti tai cuticula, decat daca este neaparat nevoie. Astfel, dupa ce cuticula este inmuiata, impinge bland cuticula spre baza unghiei, cu ajutorul unei spatule de impins cuticula sau a betisoarelor din lemn de portocal. Daca ai nevoie de putin ajutor la dezlipirea cuticulei de pe unghie, poti aplica inainte un gel pentru indepartarea cuticulei, care te va ajuta sa se despinda mai usor de patul unghiei.

Daca, dupa impingerea cuticulei, e nevoie sa o inlaturi, poti folosi o forfecuta de cuticule. Recomandarea noastra este sa ai o forfecuta de buna calitate, rolul acesteia fiind sa taie foarte bine si doar ce este necesar, nu mai mult.

6. Aplica lacul de unghii

Dupa ce ai terminat cu ingrijirea cuticulei, e momentul pentru urmatorul pas, si anume aplicarea lacului de unghii. Dar, mai intai, pentru a proteja unghia, e nevoie sa aplici un strat de baza pe unghie. Apoi, alege si aplcia culoarea preferata, prin aplicarea a 2 sau 3 periute de-a lungul unghiei, plus o glisare la varf, pentru a sigila culoarea. Asteapta 1-2 minute, apoi aplica inca odata lacul de unghii. Pasul final este aplicarea unui top, care sa sigileze si sa adauge stralucire.

7. Lasa unghiile sa se usuce

Dupa ce ai facut atat efort, e momentul sa nu faci nimic si sa lasi unghiile sa se usuce. Daca rabdarea nu este pucntul tau forte, poti sa le usuci sub un uscator de par (setat pe functia de racire).

Bucura-te de manichiura pe care tocami ti-ai facut-o singura!

 

Desigur, pare (si poate sa devina) usor acest proces, dupa ce l-ai facut de suficiente ori. Recomandarea noastra este sa ai instrumentele potrivite si de cea mai buna calitate, sa le dezinfectezi inainte, dar si dupa folosire, si sa iti aloci suficient timp (si rabdare), pentru a duce la final acesti pasi. Alege o trusa de manichiura si pedichiura made in Solingen, Germania. Chiar daca este mai scumpa, ai garantia unor instrumente de calitate, care pot tine o viata.

O trusa de unghii profesionala poate sa-ti fie de mare ajutor din cel putin 2 motive:

  1. ca sa ai toate instrumentele intr-un singur loc si nu le mai cauti peste tot
  2. pentru pastrarea ustensilelor intr-un loc sigur (sa fie ferite de cazaturi, mai ales)

O trusa de manichiura de calitate nu este doar un accesoriu personal indispensabil pentru cei care-si fac singuri manichiura, dar poate fi si un cadou de lux pentru iubita, sotia sau mama ta, sau pentru toate persoanele deragi, pentru care sanatatea unghiilor este foarte importanta.

FOTO: solingen.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare