Machiaj & Cosmetica

#argila #ulei de masline #ceai #miere #ingrijire ten #tratamente faciale #zat de cafea #tratamente benefice #galbenus de ou

6 tratamente faciale ciudate, dar benefice pentru ten

Cremele, lotiunile tonice si exfoliantele sunt doar cateva dintre produsele pe care femeile le folosesc pentru a avea un ten luminos, fara impuritati. Cum acestea nu dau intotdeauna rezultate, nu sunt putine femeile care apeleaza la tratamente faciale ciudate, dar ale caror efecte se resimt imediat. Iata cateva metode de ingrijire a tenului care nu vor da gres!


1. Tratament cu galbenus de ou

Efectele iernii lungi se resimt si la nivelul tenului, astfel ca este bine ca la inceputul primaverii sa apelezi la tratamente de ingrijire faciala. Masca cu galbenus de ou ajuta tenul sa isi recapete vitalitatea si supletea si il face sa arate proaspat si luminos.


2. Tratament cu pliculete de ceai

Tratamentul cu ceai ajuta la calmarea iritatiilor sau a ochilor umflati. Pliculetele de ceai trebuie puse in apa fierbinte timp de 10-15 minute. Cand s-au racit, le poti aplica pe ochi pentru a-i calma.

Ai probleme cu acneea? Ceaiurile verzi si de papadie sunt benefice pentru tratarea acestei probleme a tenului!


3. Tratament cu zat de cafea

Masca de fata cu zat de cafea are unul dintre cele mai puternice efecte in curatarea si exfolierea tenului. Zatul de cafea curata tenul uscat, inchide porii si elimina celulele moarte. Astfel, dupa tratamentul cu zat de cafea, chipul tau ar trebui sa fie luminos si curat.


4. Tratament cu ulei de masline

Beneficiile uleiului de masline se resimt si la nivelul tenului. Tratamentul cu ulei de masline hidrateaza tenul deshidratat si ajuta la indepartarea impuritatilor. In plus, uleiul de masline este benefic si pentru tenul cu tendinta acneica.


5. Tratament cu miere

Mierea are proprietati anitinflamatorii si este benefica pentru orice tip de ten. Tratamentul cu miere ajuta la reglarea secretiei de sebum, combate ridurile si hraneste pielea, protejand-o impotriva aparitiei acneei.


6. Tratament cu argila

Mastile cu argila sunt recomandate pentru toate tipurile de ten. Acestea ajuta la revitalizarea si hranirea pielii, mai ales dupa o iarna friguroasa. Cu ajutorul mastilor cu argila sunt indepartate impuritatile de pe fata, iar tenul isi recapata fermitatea. Argila absoarbe excesul de sebum si indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii, mentinand tenul hidratat.

Sursa foto: regionaltimur.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare