Machiaj & Cosmetica

#machiaj #stil #rimel #machiaj si cosmetica # trucuri demachere #indepartare rimel # trucuri indepartare rimel

6 moduri prin care sa indepartezi rimelul eficient

La finalul zilei, esti nevoita sa iti indepartezi rimelul pe care l-ai purtat aproximativ 12 ore. Procesul este deseori dificil si se poate finaliza cu multe gene smulse din greseala. Pentru a evita agresiunile asupra pretioaselor tale gene, este necesar sa cunosti cele mai eficiente moduri prin care sa iti demachiezi ochii, rapid si gentil.

Din graba, nepricepere sau din cauza utilizarii unui rimel cu rezistenta sporita, indepartarea rimelului se poate solda cu afectarea genelor. Iata cateva moduri sigure prin care poti sa dai jos mascara fara niciun pericol pentru integritatea genelor tale.

1. Hidratarea prealabila

Un rimel uscat va fi, in mod cert, mult mai greu de indepartat. Iata de ce este recomandat sa iti tamponezi in prealabil ochii cu o discheta de vata imbibata in lotiune. Evita sa tragi de gene sau sa le rasucesti cu degetele.

2. Apa fierbinte

Inmoaie discheta demachianta folosita in apa fierbinte. Acest truct este excelent pentru indepartarea rimelului, deoarece "topeste" pasta in cauza si o determina sa se desprinda singura de gene.

3. Demachiantul fara ulei

Iti vine sa crezi sau nu, substantele chimice uleioase continute de unele tipuri de lotiuni demachiante nu ajuta deloc la curatarea rimelului. Foloseste un demachiant pe baza de apa termala pentru demachierea ochilor si vei observa diferenta!

4. Uleiul de cocos

Un demachiant natural foarte sanatos pentru genele tale este uleiul de cocos, cu proprietati excelente si in ingrijirea parului si a pielii. Consistenta sa fluida si efectul hidratant te vor incanta.

5. Uleiul de masline

O alta cale naturala prin care poti sa te demachiezi este uleiul de masline. Acesta nu doar ca poate sa curete complet urmele de rimel, ci este si un tratament minunat de hidratare si hranire a genelor si a pielii.

6. Uleiul pentru bebelusi

Daca este la fel de bland pentru pielea celor mici, de ce sa nu fie 100% sigur pentru demachiere? Uleiul pentru bebelusi te ajuta sa scapi de rimel, fara sa fii nevoita sa insisti prea mult.

Toate aceste modalitati de indepartare a rimelului functioneaza excelent pentru orice tip de mascara, de la cele obisnuite, pana la sortimentele rezistente la apa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare