Machiaj & Cosmetica

# par sanatos #par frumos #trucuri par sanatos #trucuri par

5 trucuri pentru un par sanatos si frumos

Chiar daca mama natura te-a inzestrat cu o podoaba capilara frumoasa, tie iti revine sarcina de a o mentine sanatoasa si de a o pune in valaore. Exista o serie de mici trucuri care te vor ajuta sa ai un par stralucitor, bine hranit si rezistent la rupere. Iata care sunt acestea!


1. Ingrijeste-ti pielea scalpului

Maseaza-ti pielea capului cu grija, ori de cate ori iti speli parul, pentru a stimula circulatia la nivelul scalpului. Acest obicei ajuta procesul de crestere a firului de par.

Evita ca, dupa samponare, sa iti clatesti parul cu apa fierbinte si ai grija sa inlaturi reziduurile de sampon sau balsam. Parul va fi mult mai stralucitor daca alegi sa il clatesti alternativ cu apa calda si apa aproape rece.


2. Evita sa iti periezi des parul


Foloseste un balsam de par dupa fiecare spalare pe cap, pentru a evita incalcirea firelor de par. Acest aspect este important, intrucat structura parului are de suferit si se deterioreaza foarte mult daca te piepteni des.


3. Foloseste uscatorul de par cat mai rar

Pentru ca uscatorul de par contribuie la deteriorarea firelor de par, stilistii recomanda ca acesta sa fie folosit doar pentru realizarea unei coafuri speciale sau numai in situatiile in care te grabesti si nu poti sa astepti sa se usuce natural.


4. Renunta la coafurile sofisticate

Radacina parului poate fi distrusa in urma agresiunii mecanice la care acesta este supus in cazul unor coafuri sofisticate. Impletiturile stranse, agrafele sau coada de cal sunt doar cateva dintre exemplele negative, pe care trebuie sa le eviti atunci cand vine vorba de modul in care iti aranjezi parul.


5. Adopta un regim alimentar bogat in vitamine

Sanatatea parului tau este strict legata de buna functionare a organismului tau. Mananca multe fructe si legume, dar nu uita ca si lactatele joaca un rol important in starea generala buna a corpului tau. Nuca de cocos este recomndata la randul sau pentru sanatea parului tau, asa ca nu ezita sa iti pregatesti salate sau deserturi cu fulgi de nuca de cocos.

Sursa foto: stylecaster.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare