Machiaj & Cosmetica

#piele deshidratata #tratamente piele #tratamente homemade #tratamente naturale #piele uscata

5 tratamente homemade pentru pielea uscata

In sezonul rece, pielea pare sa arate de la o zi la alta tot mai rau. Nu este expusa deloc la soare, se dehidrateaza si se usuca. Nu trebuie sa intri in panica! Exista remedii naturale eficiente pentru pielea uscata. Iata cateva dintre ele:

Masca din banana si iaurt

Pentru aceasta masca ai nevoie de o banana, de 5 linguri de iaurt simplu si de un albus de ou. Amesteca bine intr-un blender toate aceste ingrediente, apoi aplica pe fata crema obtinuta si las-o sa actioneze in jur de 15-20 de minute. Spala-te apoi cu apa calduta si uita-te in oglinda. Te vei bucura de un ten luminos si hidratat, de o piele curata cu un aspect foarte proaspat.

Masca din mar proaspat

Ai nevoie de un mar si de un borcanel mic de iaurt natur. Rade marul pe razatoarea mica, apoi amesteca-l cu jumatate din borcanelul de iaurt pana cand devine o pasta fina. Intinde-o pe fata si pe gat si asteapta 20 de minute pana sa o indepartezi. Vei vedea cum aceste doua ingrediente banale vor reusi sa iti curete pielea in profunzime si sa ii redea stralucirea pierduta.

Masca din miere si smantana

Ai putea spune ca mai degraba ai manca aceste doua ingrediente decat sa le aplici pe fata, dar nimic nu te impiedica sa te lingi pe buze. Pana atunci, insa, amesteca in parti egale intr-un bol miere si smantana, apoi intinde apetisantul amestec pe fata, pe gat si decolteu si pe maini. Continutul bogat in vitamina E iti va revitaliza pielea, care va avea un aspect perfect hidratat.

Masca din castravete

Imaginea femeilor cu feliile de castravete pe ochi e deja celebra. Insa mai exista o varianta pentru a folosi aceasta leguma minune. Zdrobeste intr-un blender un castravete, apoi amesteca-l cu un albus de ou batut si cu doua linguri de miere si trei de lapte. Omogenizeaza bine pasta aceasta, dupa care aplic-o pe fata, pe gat si pe decolteu. Dupa 30 de minute, clateste-te cu apa calduta si priveste minunea. Pielea ta va fi mai curata, mai luminoasa si mult mai elastica.

Masca din miere si turmenic

De la o zi la alta se pare ca cercetatorii descopera noi si noi proprietati ale turmenicului. Unul dintre ele este acela ca funtioneaza ca un antiinflamator natural, perfect asadar pentru pielea obosita si inrosita. Amesteca intr-o ceasca o lingura de miere cu o lingurita de pudra de turmenic si dezleaga cu o lingurita de apa. Amesteca si aplica-ti aceasta alifie naturala pe fata. Clateste-te dupa 10 minute.

Sursa foto: 19twentythree.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare