Machiaj & Cosmetica

#machiaj #stil #sprancene #gene #mascara #blush #ruj

5 solutii rapide pentru probleme de frumusete

Exact atunci cand te pregatesti pentru ultimele retusari ale machiajului, apare o problema de ultim moment: cearcane mult prea vizibile, roseata sau rujul preferat ti s-a terminat. Pentru toate acestea exista cate o solutie la minut, rapida si eficienta.

 

1 Sprancene mult prea pensate

Aranjeaza-ti sprancenele cu ajutorul unei periute si umple golurile folosind un creion contur pentru sprancene. Pentru a obtine un efect cat mai natural, alege o nuanta putin mai deschisa decat culoarea sprancenelor tale.

Asigura-te sa nu fie prea inchis, pentru ca diferenta se va observa imediat. Dupa ce ai creionat golurile, contureaza-le cu putina pudra maronie; aceasta va uniformiza linia sprancenelorsi le va aduce mai aproape de natural.

 

2 Ochi obositi

Intinde-te in pat si aseaza pe ochi bile de bumbac inmuiate in apa rece timp de 10 minute. Acestea vor reduce umflaturile si vor indeparta roseata ochilor. De asemenea, te mai poti folosi de felii reci de castravete, saculeti de ceai de musetel, scosi de la frigider sau de o masca speciala pentru ochi, pe care trebuie sa o tii, de asemenea, tot in frigider.

 

3 Cearcane

Pielea din jurul ochilor este mai subtire si in consecinta mai sensibila. Foloseste un anticearcan cu ingrediente emoliente. Un produs cu o formula mult prea uscata va accentua ridurile. Pentur a „ajuta” anticearcanul, aplica inainte de machiaj o crema speciala pentru ochi. Asteapta ca aceasta sa se usuce, apoi aplica si machiajul. Pentru a fixa, foloseste pudra.

 

4 Acnee si roseata

Atunci cand ai de-a face cu acneea, cea mai rapida metoda este sa presezi gheata pe zona afectata, timp de 5 – 10 minute. Dupa ce umflatura s-a redus, corecteaza cu ajutorul unui creion pentru cosuri. Pentru suprafetele mici, foloseste un corector solid.

Daca ai de-a face cu o zona mai extinsa, incearca un corector lichid, urmat de fond de ten. Sceretul acoperirii este sa nu intinzi produsul, ci sa il presezi usor de zona afectata. Asteapta pana cand acesta se usuca si mai adauga un strat de machiaj, pana cand defectele au fost acoperite.

Nu uita insa ca inainte de toate acestea, sa aplici un produs special destinat acneei. La sfarsit, foloseste un strat fin de pudra translucida.

 

5 Ai ramas fara rujul preferat

Fardul de obraz, atat sub forma lichida cat si cel solid poate inlocui cu succes rujul, creand un look senzual. Pentru o textura mai cremoasa, acopera blush-ul cu un strat de balsam de buze . Acelasi principiu se aplica si invers: poti folosi rujul pe post de fard de obraz . Amesteca-l cu un strop de crema hidratanta , pentru ca acesta sa se intinda mai usor pe obraji.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare