Machiaj & Cosmetica

#machiaj #ochi #farduri #make-up #frumusete #greseli

5 reguli de make-up pe care ar trebui sa le incalci

Asa cum nu mai este obligatoriu sa iti asortezi cureaua cu poseta si pantofii, tot in acelasi mod au fost spulberate unele dintre cele mai inradacinate reguli in materie de machiaj. Tu le-ai preluat de la mama ta, mama ta de la bunica, insa timpurile s-au schimbat. Priveste totul cu relaxare si scapa de principiile invechite.

 

1. Fondul de ten se aplica pe toata fata

Pielea are nevoie sa respire, asa ca trebuie sa gasesti momente in care sa nu iti mai supui fata produselor cosmetice. Pentru un machiaj obisnuit, pe care il realizezi inainte de a pleca la serviciu, nu trebuie sa aplici neaparat fond de ten pe toata suprafata pielii, pentru a avea un look desavarsit.

Te poti rezuma la a acoperi imperfectiunile cu ajutorul fondului de ten. Daca ai ales nuanta potrivita pielii tale, atunci nu it va fi greu sa faci usor trecerea de la nuanta ta naturala la cea a fondului de ten. Tine cont de faptul ca cel mai bine este sa il aplici cu degetele si sa nu il intinzi pe suprafata problematica, ci sa il tapezi usor. O alta solutie este sa aplici cateva puncte de fond de ten in centrul  fetei (in jurul nasului si a gurii) si sa il intinzi usor cu mainile catre extremitatile fetei.

2. Trebuie sa alegi rujul in functie de restul machiajului

Daca vrei sa identifici ce ruj ar trebui sa folosesti, atunci nu te ghida dupa culorile pe care le alegi pentru ochi sau blush. Dimpotriva, ar fi indicat sa incepi cu identificarea rujului care ti s-ar potrivi cel mai bine, atunci cand nu porti machiaj. Ideea este sa pornesti de la nuanta naturala a buzelor si sa alegi pentru celelalte produse, derivate ale acesteia. Daca buzele tale au o culoare rozalie, atunci fardurile de ochi si de obraz se vor situa in gama rozurilor, a marourilor si a bejurilor. Daca vrei sa alegi nuante mai dramatice, atunci opteaza pentru o variatie mai intensa a culorii de baza.

3. Potriveste intotdeauna nuanta fardului cu cea a ochilor

Multe femei considera ca cel mai simplu este sa isi aleaga un fard in aceeasi nuanta cu cea a ochilor si sunt convinse ca aceea este optiunea cea mai buna. Aceasta nu iti pune cu nimic ochii in evidenta. In schimb, alege o culoare contrastanta. Nuantele de mov, ca de exemplu culoarea liliacului, arata excelent pentru ochii albastri. Daca ai ochii verzi, opteaza pentru un auriu, maro, tonuri de bej sau griuri. Singura exceptie de la regula o constituie ochii caprui. Pentru persoanele cu ochi caprui , sunt indicate fardurile din aceeasi gama de culori: marouri si bejuri.

4. Fardurile sclipitoare se poarta doar seara

Dimpotriva, poti purta la orice ora farduri cu irizatii sclipitoare. Particulele de genul acesta reflecta lumina si te fac sa arati ca si cum ai straluci, ceea ce este mereu un avantaj. Pentru a alege produsele corespunzatoare, opteaza pentru culori complementare in locul contrastelor.

Pentru ochi incearca nuante neutre, ca bej, galben pal, maro. Pentru obraji, aplica farduri din gama rozurilor. Pentru buze, sunt indicate rujurile in tonuri de maro, nuantele nude si rozurile. Atentie insa! Atunci cand optezi pentru produse cu irizatii sclipitoare, trebuie sa fii si un pic moderata. Nu aplica astfel de produse in mai mult de doua locuri. De exemplu, daca alegi un ruj si un fard de ochi cu sclipici, atunci fardul de obraz ar trebui sa fie mat. Incearca sa achizitionezi produse de calitate, pentru ca sclipirile acestora sunt foarte fine si ofera tenului un aspect deosebit.

5. Rujul se poarta intotdeauna cu un contur de buze

Daca buzele tale sunt definite in mod natural sau daca vrei sa obtii un look natural , atunci este momentul sa renunti la creionul contur. Pentru un aspect cat mai uniform al rujului, este suficient sa il aplici cu ajutoul unei pensule pentru buze.

Citeste si:

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului