Machiaj & Cosmetica

#ten #riduri #cosmetica #ten gras #ingrijire ten #buze crapate #hidratare ten

5 ponturi pentru un ten fara cusur

Pielea ta este expusa in fiecare zi radicalilor liberi din mediul inconjurator, care afecteaza celulele si imbatranesc tenul. Iata cateva ponturi utile pentru ingrijirea corespunzatoarea a pielii tale.


1. Cum sa incerci produse noi

Pentru a folosi noi creme, fara a-ti irita fata, este indicat sa le testezi inainte. In acest sens, aplica putin din noul produs pe partea laterala a gatului - pentru a reusi sa acoperi iritatiile, in cazul aparitiei acestora. Daca timp de trei zile nu apar eruptii, noul produs este gata sa fie folosit si pentru fata ta.


2. Cum sa te lupti cu ridurile

Cu fiecare an care trece, pare ca tot mai multe riduri iti apar pe fata. Afla insa ca poti impiedica aparitia precoce a ridurilor prin folosirea produselor de ingrijire corespunzatoare. Asadar, foloseste in fiecare dimineata o crema de protectie solara, intrucat este cel mai bun produs antiimbatranire. Dupa o zi de munca, este recomandat sa aplici pe fata un produs de ingrijire care contine retinol. Aceasta vitamina ajuta la productia de colagen, care devine mai slaba odata cu imbatranirea pielii. In plus, retinolul ajuta la reducerea ridurilor, imbunatatind textura pielii.


3. Cum sa tratezi buzele crapate

In primul rand, este important sa previi craparea buzelor folosind balsam de buze, in special in zilele racoroase, cu vant puternic sau soare arzator. In cazul in care ti s-au crapat buzele, este recomandat sa folosesti un balsam de buze care contine vaselina, un ingredient eficient in acoperirea si inchiderea crapaturilor de la suprafata buzelor. De asemenea, pentru tratarea buzelor crapate, poti folosi produse care contin ulei de seminte de in, unt de shea sau ulei de floarea soarelui.


4. Cum sa previi stralucirea fetei

Vremea calda nu este foarte prietenoasa cu pielea grasa, motiv pentru care in aceasta perioada fata ta ar putea straluci destul de tare. Pentru a evita look-ul inestetic, este indicat sa folosesti produsele de ingrijire facute pe baza de apa, speciale pentru tenul gras. Evita sa folosesti cremele care contin ingrediente pe baza de ulei, alcool sau alte grasimi.


5. Cum sa-ti pastrezi pielea hidratata

Trucul pentru o piele hidratata este folosirea produselor de ingrijire care nu-ti cojesc pielea, ci o exfoliaza delicat pentru a elimina pielea moarta. Incepe procesul de hidratare de dimineata, prin folosirea unei lotiuni cu protectie solara ridicata, iar pentru noapte alege o crema calmanta.

Sursa foto: utusanriau.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare